Shaun Banks pozdravlja pomlad

Objavljeno: 17. 4. 2020 ob 13:58 - Avtor: spletno uredništvo

Po uspešni predstavitvi singla »What Are You Looking For« Pr’ Marincu v Idriji, se Shaun Banks že vrača z novo pesmijo »Little Birdie«.

Skladba »Little Birdie« je izšla v digitalni obliki pred tednom dni, danes pa ji je Shaun Banks dodal še video podobo. Tudi tokrat je za pesem v celoti od ideje do končne produkcije poskrbel Shaun sam.
Shaun Banks je one man band projekt idrijskega glasbenika Žana Podgornika. Njegova glasba črpa energijo iz punk rocka, ki se skupaj z dušo bluesa spaja v garažni rock. V njegovi glasbi se čuti preplet podeželja in industrije mesta, pa tudi vpliv glasbenikov kot so Robert Johnson, The Black Keys in The White Stripes. V najnovejši skladbi »Little Birdie« še posebej prevladuje vpliv skupine Led Zeppelin. Na njegovih koncertih lahko občinstvo iz prve roke izkusi pravi pomen fraze »one man band«, saj Banks celotno glasbeno zasedbo predstavlja kar sam. Istočasno igra kitaro in tolkala ter poje, vmes pa zaigra tudi na orglice.

»S to pesmijo nadaljujem z raziskovanjem zvrsti in možnostmi one man band postavitve. Glede besedila pri tej pesmi nisem kaj preveč kompliciral, saj sem bil tokrat bolj osredotočen na melodijo in občutek. Gre za ljubezensko pesem oziroma pesem o ptičkih, ki se ženijo. V bistvu se mi je zdaj zdel najbolj primeren čas za to, da uzre svet. Videospot pa s samo pesmijo nima posebne zveze. Ideja se mi je utrnila spontano, enostavno sem se prepustil otroški domišljiji. Ptičke si znamo vsi predstavljati, zato grem v videospotu v skrajnost. Njegov cilj je, da vzbudi pozornost,« je za Idrijske novice povedal Žan Podgornik. Videospot je bil posnet v gozdovih Kobalovih planin ter v improviziranem studiu, pri snemanju pa je Žanu pomagala še Valentina Terčič
Poleg pisanja pesmi Shaun Banks na platformi YouTube objavlja tudi posnetke priredb drugih znanih izvajalcev in videe, v katerih nas popelje v zakulisje njegovega ustvarjanja. Prav tako kot skladba »What Are You Looking For« je tudi »Little Birdie« na voljo za poslušanje na njegovi spletni strani ter na vseh večjih platformah za pretakanje kot so Deezer, iTunes, Google play in YouTube.

navednice-modre.jpg

Videospot s pesmijo nima posebne zveze. Ideja se mi je utrnila spontano, enostavno sem se prepustil otroški domišljiji. Ptičke si znamo vsi predstavljati, zato grem v videospotu v skrajnost. Njegov cilj je, da vzbudi pozornost.

 

ŽAN PODGORNIK