Serija infarktnih končnic pod košem

Objavljeno: 20. januarja 2020 ob 8:48

Avtor: Klemen Pavrič

Članska košarkarska ekipa je novo koledarsko leto otvorila z dvema zmagama. Po novoletnem premoru je za uvod v Modri dvorani gostoval Tolmin, za razliko od prvega srečanja, ki so ga Idrijčani dobili za štiriindvajset točk, pa so se tokrat morali za zmago pošteno potruditi. 

kosarka-20-1-2020.jpg

foto: Robert Zabukovec

Gostje so ponovno pokazali svoj nepopustljiv karakter, ki jim je tudi tokrat omogočil vrnitev iz že izgubljenega položaja. Domačini so sicer vodili skozi celotno srečanje, največ za osemnajst točk sredi tretje četrtine, vendar so borbenemu nasprotniku dopustili, da se je nekaj minut do konca skoraj popolnoma približal. O zmagovalcu je odločala napeta končnica, na veselje številčne publike pa so domači košarkarji v najpomembnejših trenutkih potegnili prave poteze in vknjižili dve novi točki. Serija infarktnih končnic se ni prekinila niti na gostovanju v Ajdovščini. Motivirani domačini, ki se nahajajo na petem mestu lestvice, so orožje položili šele v izdihljajih tekme. Idrijski košarkarji niso imeli dobrega strelskega večera, so pa neuspešne mete iz razdalje kompenzirali z dominantno igro pod obročem. Tekma je bila pomembna za obe moštvi, kar se je kazalo na igrišču tekom vseh štiridesetih minut igralnega časa. Nobena od ekip si ni uspela priigrati izdatnejše prednosti, na koncu pa so o zmagovalcu odločale malenkosti. Tehtnica se je na stran Idrijčanov prevesila po nekaj dobrih obrambnih akcijah ter uspešno izvedenih prostih metih v zadnjih sekundah srečanja.

10. KROG
KK HIDRIA : KK TERA TOLMIN

76:68  
(20:13, 22:19, 14:18, 20:18) 

11. KROG
KK AJDOVŠČINA: KK HIDRIA

77:78
(22:23, 22:21, 14:19, 19:15) 

kosarka-20-1-2020-1.jpg

foto: Robert Zabukovec

S peto zaporedno zmago je ekipa Hidrie točno tam, kjer si je pred sezono želela biti – še vedno trdno v igri za dodatne kvalifikacije za vstop v 2. SKL. Do konca rednega dela so preostali še trije krogi, naslednji dve srečanji pa bodo Idrijčani igrali pred domačimi navijači. Že v petek, 24. januarja, ob 19. uri je na sporedu obračun s Pivko, prvega februarja pa se nato obeta težko pričakovani košarkarski derbi, ki bo najverjetneje že dal odgovore na določena vprašanja o razpletu v naši skupini. Na vročem parketu Modre dvorani bo namreč gostoval okrepljeni Slovan, s katerim si v tem trenutku idrijsko moštvo, ob enakem izkupičku zmag in porazov (9:2), deli drugo mesto. Na vrhu lestvice z zmago več še vedno sameva Nova Gorica, že to soboto pa v tekmi, ki je pomembna tudi za idrijske košarkarje, gosti prav Kodeljevčane. 

Na turnirju prve lige so na domačem parketu navdušili pionirji U13. V prvem srečanju so premagali ekipo Helios A, nato pa še Koper Primorsko. Prejšnji vikend so zaigrale tudi ostale selekcije: kadeti so izgubili na gostovanju v Kopru, pionirji U15 pa so se v Modri dvorani veselili zmage nad vodilnim Portorožem. Najmlajši pionirju U11 so odigrali prvi turnir pod okriljem KZS v Tolminu, kjer so po zaslugi kolektivne in borbene igre premagali Novogoričane ter domačine.