Sankači na Talerju in v svetovnem pokalu

Objavljeno: torek, 19. 1. 2021 ob 7:35 - zadnja posodobitev: 19. 1. 2021 ob 9:19 | Spletno uredništvo

Po več letih sušnih zim je letošnja idrijskim sankačem le ponudila nekaj več možnosti treninga in rekreacije na domači sankaški progi. Le-ta je bila urejena takoj, ko so to dovoljevale temperature in snežne razmere ter je ob sončnih popoldnevih tudi lepo obiskana. Na ledenih stezah v tujini pa se s svetovno konkurenco spoprijema državna reprezentantka Nuša Šubic.

Končno spet na Talerju / Foto: Špela Velikanje

Sankaška proga s Talerja do Pringla je zaradi nizke in nekoliko sončne lege sicer zahtevala nekaj več vzdrževanja, a je sankaškim delavcem v veselje predvsem zaradi vsakodnevnega obiska številnih družin z manjšimi otroki. Varno sankanje v spodnjem delu steze jim zagotavljata dobro zaščitena ciljna ravnina in položen ciljni iztek. Zgornji del proge pa so s pridom izkoristili tako tekmovalci idrijskega kluba, ki se sicer udeležujejo tekmovanj s športnimi sanmi, kot tudi mladinska in članska državna reprezentantka Nuša Šubic. Slednja se v letošnji sezoni redno udeležuje tekem mladinskega svetovnega pokala, posameznih tekem članskega svetovnega pokala, načrtuje pa še nastop na mladinskem evropskem in članskem svetovnem prvenstvu. Prvega bo v začetku februarja gostil italijanski Jaufental, drugega nekaj dni kasneje avstrijski Umhausen. Zaradi ukrepov, ki so onemogočali treninge in priprave mladinskih selekcij pred sezono, letos rezultatski cilji morda ne bodo v celoti izpolnjeni, a želi strokovni štab tekmovalni program kljub temu v celoti izpeljati in ostati v stiku s konkurenco.

Tekmovalne športne aktivnosti so v trenutnih razmerah podvržene številnim omejitvam in ukrepom, od nastopov pred praznimi tribunami in zaščitno-higienskih predpisov do rednih testiranj. Velja pa izpostaviti, da tudi obiskovalci Talerja zgledno upoštevajo ukrepe NIJZ za zajezitev širjenja okužb. Sankaški klub Idrija verjame in naproša, da tako ostane tudi v prihodnje.

Obiskovalci Talerja zgledno upoštevajo ukrepe NIJZ za zajezitev širjenja okužb. Sankaški klub Idrija verjame in naproša, da tako ostane tudi v prihodnje.

Nuša Šubic v avstrijskem Winterleitenu / Foto: Bine Mekina