Samuel Borovinšek dobil kristalni globus

Objavljeno: torek, 6. 4. 2021 ob 13:50 | Spletno uredništvo

Konec marca se je s finalnimi tekmami v slovaškem Štrbskem Plesu končal svetovni FIS Masters Cup v alpskem smučanju za veterane. Za Cerkljanom Samuelom Borovinškom je sanjska sezona, saj jo je zaključil kot zmagovalec svetovnega pokala FMC v veleslalomu.

samuel-borovinsek-6-4-2021-7.jpg

Samuel Borovinšek je v razvrstitvi celotne skupine A (overall od 30 - 59 let) postal skupni zmagovalec svetovnega pokala v veleslalomu za veterane in si tako prismučal kristalni globus.

K temu je dodal še tretje mesto v overall razvrstitvi v superveleslalomu in tako v skupnem seštevku vseh disciplin (slalom, veleslalom, superveleslalom, alpska kombinacija) dosegel največji uspeh slovenskega veteranskega tekmovanja v alpskem smučanju, to je tretje mesto v overall A kategoriji.

O poteku te izjemne sezone, križih in težavah, predvsem pa o uspehih se je v TV studiu Idrijskih novic pogovarjal s športnim novinarjem Erikom Logarjem. Razkril je tudi razloge, zakaj je po končani profesionalni karieri na pragu A državne smučarske reprezentance obupal in potem celo desetletje ni hotel več stopiti na smuči.

VIDEO POSNETEK

samuel-borovinsek-6-4-2021-3.jpg
samuel-borovinsek-6-4-2021-6.jpg

Odločitev za povratek na bele strmine v konkurenci veteranov je bila pravilna. Kljub pomanjkanju resnih treningov, zadnja leta osvaja najvišja mesta v sistemu FIS tekmovanj. Ta potekajo na istih strminah kot tekme profesionalcev, kar daje tudi veteranom poseben zagon. Več in podrobneje pa v posnetku pogovora iz TV studia Idrijskih novic.

AUDIO POSNETEK

Samuel Borovinšeksmučar
00:00 / 16:38