Izjemna sezona za smučarje veterane

Objavljeno: torek, 30. 3. 2021 ob 8:11 | Spletno uredništvo

V nedeljo, 28. marca, se je s finalnimi tekmami v slovaškem Štrbskem Plesu končal svetovni FIS Masters Cup v alpskem smučanju. Samuel Borovinšek in Boštjan Brus, oba člana SK Idrija, sta na finale odpotovala kot vodilna v kategoriji A5 oziroma A4.

smucarji-30-3-2021-3.jpg

Z odličnimi vožnjami tako v slalomu kot dveh veleslalomih sta ubranila vodstvo in sezono 2020/21 zaključila kot zmagovalca svetovnega pokala FMC vsak v svoji kategoriji. Pridružil se jima je tudi član SK Komenda, Tadej Prebil, z zmago v kategoriji A3.

Poseben mejnik je v skupni razvrstitvi celotne skupine A (overall od 30 - 59 let) uspel Samuelu Borovinšku, ki je prvič v zgodovini Slovenije postal skupni zmagovalec svetovnega pokala v veleslalomu in si tako prismučal kristalni globus, ki ga bo, kot je sporočila FIS, prejel po pošti.

K temu je dodal še tretje mesto v overall razvrstitvi v superveleslalomu in tako v skupnem seštevku vseh disciplin (slalom, veleslalom, superveleslalom, alpska kombinacija) dosegel največji uspeh slovenskega veteranskega tekmovanja v alpskem smučanju, to je tretje mesto v overall A kategoriji.

Kljub zahtevnim časom, tako za organizatorje tekem kot tudi za vse tekmovalce, je bila to najuspešnejša sezona slovenskega veteranskega smučanja v svetovnem pokalu.

Ob zaključku so si vsi veterani zaželeli predvsem zdravja v upanju na snidenje v naslednji zimski sezoni.

smucarji-30-3-2021-1.jpg
smucarji-30-3-2021-2.jpg

vse fotografije: Facebook arhiv Samuela Borovinška