|

Samo Bevk o skušnjavah Janeza Janše

Objavljeno: 30. 4. 2020 ob 15:16 - Avtor: spletno uredništvo

Gost današnje predpraznične oddaje Aktualno v studiu Idrijskih novic je bil poslanec Državnega zbora Republike Slovenije Samo Bevk. V pogovoru z urednikom Damijanom Bogatajem je predstavil organizacijo prvomajskih praznovanj na Hlevišah in delovni utrip v državnem zboru. Tam je tudi po zamenjavi vladne koalicije ohranil funkcijo predsednika parlamentarnega odbora za obrambo.

samo-bevk-30-4-2020-1.jpg

Sogovornika v studiu sta obudila spomine na 29 prvomajskih srečanj na Hleviški planini, ki jih je doslej organizirala stranka SD. Vsako leto so vabili ugledne govornike in med temi so bili predsedniki stranke, poslanci, kulturniki, člani parlamenta in drugi, ki so vsako leto posebej izpostavili eno od aktualnih tem. Te pa so bile vedno povezane z zgodovino delavskega razreda in aktualnim pogledom na razmere doma in v tujini.
Po menjavi vladne koalicije se je tudi poslanec Samo Bevk čez noč znašel v opoziciji. Ob predsedovanju odboru za obrambo je še član odbora za kulturo, za zdravstvo in član ustavne komisije. Je pa tudi član devetih skupin prijateljstev s Francijo, Kitajsko, Severno Makedonijo, Rusijo, Srbijo, ZDA, Španijo, Argentino in Avstralijo. Pred leti je bil med poslanci z največjim številom poslanskih vprašanj, v zadnjem mandatu pa so njegova vprašanja manj medijsko odmevna. Ko ocenjuje delo aktualne vlade, pohvali odločnost in kompetentnost vladnih ukrepov, opozarja pa ob tem na skušnjavo, da lahko vlada v času krize situacijo izkoristi za svoje strankarske interese.
Kot navdušen ribič je kljub zaostrenim razmeram letos že dvakrat lovil na Idrijci. Enkrat tudi z očetom Ivanom, ki bo prihodnji mesec praznoval okroglih sto let življenja.

samo-bevk-30-4-2020-5.jpg