ŠPORT

Sajevec v Idriji do zmage in naslova državnega prvaka

Objavljeno: četrtek, 9. 9. 2021 ob 7:33 | Avtor besedila: Erik Logar / foto: AMZS

Po lanski premierni izvedbi dirke s trial motorji v Idriji, ki je lani prejela tudi priznanje AMZS za najboljšo dirko sezone v trialu, je Idrija še drugo leto zapored gostila zaključno dirko državnega prvenstva v trialu. Druge izvedbe tekmovanja za pokal karbidovke se je udeležilo 26 tekmovalcev, ki jih je, za razliko od lani, pričakalo lepo vreme in s tem tudi boljše razmere za nastop.

severin-sajevec-8-9-2021.jpg

Tekmovalci so morali pod Zagodovim vrhom prevoziti šest sekcij in sicer vsako po štirikrat, na najzahtevnejši progi pa je tudi letos zmagal Severin Sajevec, pet voženj je odpeljal brez napake, z zmago pa je osvojil tudi nov naslov državnega prvaka. Le ena napaka je odločala o zmagovalcu druge težavnostne kategorije, Klemen Setnikar je bil tako za las uspešnejši od Mateja Kermavnerja, a je slednji kljub temu osvojil naslov državnega podprvaka v skupnem seštevku. 

Najtesnejši je bil razplet v tretji zahtevnostni kategoriji, ki je bila tudi najštevilčnejša. Med dvanajstimi tekmovalci so prvi trije po odpeljanih 24 vožnjah imeli enako število točk, a ker je Kanadčan Kyle Milne med to trojico največ sekcij odpeljal brez napak, mu je tudi pripadla zmaga v tej kategoriji. Drugo mesto je osvojil Luka Ožbolt, tretje pa Branko Kermavner. Z najlažjimi sekcijami pa se je najuspešneje spoprijel Mirko Žvan, a tudi v tej kategoriji je o zmagovalcu odločala le ena točka razlike. V konkurenci žensk je bila najuspešnejša Lucija Sajevec.