Šahovski praznik v Škofji Loki

Objavljeno: 31. 12. 2019 ob 8:40

Avtor: Silvo Kovač

V športni dvorani Trata v Škofji Loki je bil v soboto, 14. decembra, odigran 8. finalni šahovski turnir pokala Poljanske doline Minervo 2019. Udeležilo se ga je 34 šahistov in šahistk iz 12 šahovskih društev in klubov iz Slovenije.

Foto: Mirko Mažgon

Po odigranih sedmih krogih turnirja v pospešenem šahu je zmagal Evald Ule (Postojna) pred Janezom Barletom in Sergeyem Trussevichem (oba Ljubljana). Žal se finalnega turnirja niso udeležili idrijski šahisti in tako nekoliko pokvarili končne uvrstitve. Organizatorji iz Škofje Loke in Športnega društva Poljane so po zaključnem finalnem turnirju ciklusa pokala Poljanske doline za leto 2019 razglasili najboljše v posameznih kategorijah. V skupni razvrstitvi je med 111 tekmovalci zmagal FIDE mojster Sergey Trussevich pred mednarodnim mojstrom Leonom Mazijem in Matevžem Lotričem. Na četrtem mestu je bil eden najstarejših šahistov, 77-letni Silvo Kovač (Idrija), ki je bil tudi drugi med veterani in šahisti do ratinga 2.000. Med mladimi šahisti do 15 let je zmagal Samo Bobnar (Kranj), na 3. mestu Marcus Zlatanovič (Posočje Tolmin). Med ostalimi šahisti Kolektorja Idrija so bili: Roman Trček na 20. mestu, Miran Likar na 32. mestu, Silvij Peroglia na 35. mestu, Avgust Vukanič na 52. mestu, Matej Ušeničnik na 77. mestu.

Najboljšim tekmovalcem v posameznih kategorijah so podelili spominske medalje, priznanja in praktične nagrade. Posebno pohvalo zaslužijo organizatorji letošnjih pokalnih turnirjev, ki jih vodi prizadevni Matjaž Mazzini. Tako prispevajo k množični in kvalitetni prireditvi ter popularizaciji šahovske igre v tem delu Slovenije.