Šahisti veterani tekmovali v Trzinu

Objavljeno: 29. 6. 2020 ob 9:10 | Spletno uredništvo

Policijsko veteransko društvo in združenje »Sever« Ljubljana sta 13. junija v Trzinu organizirala veteranski šahovski turnir posameznikov in 8. državno ekipno prvenstvo veteranov, ki je bilo posvečeno spominu obletnice bitke ob osamosvojitvi v Trzinu 1991.

sah-17-6-2020.jpg

Na hitropoteznem turnirju, ki je potekal po švicarskem sistemu devetih krogov, je sodelovalo 39 šahistov in šahistk iz enajstih policijskih in Območnih organizacij Zveze veteranov vojne za Slovenijo, med njimi tudi štirje šahisti iz območne organizacije ZVVS Idrija-Cerkno.
Po zanimivih več kot štiriurnih borbah na črno-belih poljih je postal zmagovalec turnirja mojstrski kandidat Dušan Zorko (Zgornje Savska Kranj), na solidnem 11. mestu je končal Silvo Kovač, na 21. mestu Matej Ušeničnik, na 34. mestu Avgust Vukanič in na 38. mestu Miran Likar (vsi štirje iz Območne organizacije ZVVS Idrija-Cerkno). 
Rezultati hitropoteznega turnirja posameznikov so se upoštevali tudi za 8. državno ekipno prvenstvo veteranov, ki se je končalo z zmago ekipe Klub »Maksa Perca« Maribor, ki je zbrala 18,5 točk. Ekipa ZVVS Idrija-Cerkno je bila s 13 točkami na sedmem mestu med enajstimi ekipami. Organizatorji so najboljše posameznike in ekipe nagradili s plaketami, medaljami in pokali.