Rudniško dvorano bodo podrli

Objavljeno: ponedeljek, 29. 3. 2021 ob 12:50 | Spletno uredništvo

Ugodne vremenske razmere in pomladna otoplitev omogočata gradbena dela na prostem. Občina Idrija bo v tem letu odprla številna delovišča, na katerih bodo izpeljali že vrsto let načrtovane projekte. O najzanimivejših javnih investicijah je v TV studiu Idrijskih novic spregovoril župan Tomaž Vencelj.

Občina Idrija načrtuje izboljšanje razmer na Uti. Tam je danes peščeno parkirišče, ki ni najbolje urejeno. Na tem še zadnjem ravninskem območju v mestu se križajo številni interesi tako lastnikov zemljišč kot tudi nosilcev javnih funkcij. Ali bo tam velika koncertna dvorana, stanovanjska četrt, nova avtobusna postaja ali le parkirišče za avtomobile, ta trenutek še ni znano. Prvi korak pred javno razpravo pa bo gradnja polmetrskega zidu od stadiona do Ute, s katerim bo območje zavarovano pred poplavami reke Idrijce.

»Rudniško dvorano bomo podrli,« je odločno zatrdil župan Tomaž Vencelj in povedal, da se bo to zgodilo takoj ko bo prenovljena in dozidana gledališka stavba na Ahacijevem trgu. Spregovoril je tudi o cestah in krožiščih, ki jih bodo zgradili v mestu.

AUDIO POSNETEK

Tomaž Venceljžupan Občine Idrija
00:00 / 22:37

V pogovoru z urednikom Damijanom Bogatajem pa je razkril tudi načrt za kolesarsko stezo od Marofa do Spodnje Idrije, novo avtobusno postajališče ter nov most na Marofu. Izognil se ni niti pripombam v zvezi s postavljanjem prometnih znakov o splošni nevarnosti, ki so pred dnevi hudo razburili domačine v Zavratcu. O vsem tem ter še o drugih zanimivih infrastrukturnih temah župan Tomaž Vencelj v pogovoru z urednikom Damijanom Bogatajem.

VIDEO POSNETEK

tomaz-vencelj-29-3-2021-3.jpg