ROK TURK TRETJIČ DRŽAVNI PRVAK

IDRIJA, 23. septembra – Rok Turk in Blanka Kacin sta že dve dirki pred koncem državnega prvenstva praktično osvojila naslov prvakov. Na dirki v Novi Gorici sta tekmo končala na odličnem drugem mestu.

rok-turk---23-9-019.jpg

»Cilj je dosežen, seveda sem novega naslova zelo vesel!« se je v cilju uspeha veselil Rok, za katerega je to že tretji zaporedni naslov državnega prvaka. Skupaj z Blanko sta naslovoma iz let 2017 in 2018 zdaj dodala še tega z letnico 2019. »Zadovoljen sem, da se je naše sodelovanje s Hyundaijem že v prvi sezoni izkazalo za zmagovalno kombinacijo. Za nami stoji odlična ekipa Friulmotor, ki skrbi za dirkalnik, imamo pa tudi vso podporo Hyundai Motorsporta.« In prav ob osvojitvi naslova prvakov je poleg direktorja Hyundaija v Sloveniji, Marka Kajfeža, reli v živo spremljal tudi direktor Hyundaijevega motosportnega oddelka in vodja ekipe v svetovnem prvenstvu, Andrea Adamo, ki je bil eden izmed prvih, ki je Roku in Blanki čestital za uspeh. »Vesel sem, da je tudi gospod Adamo s svojim obiskom pokazal, kako pomemben je naš program za Hyundai, in da nam je uspelo skupaj osvojiti letošnji naslov!«
Poleg domačega naslova pa sta člana AMD Gorica skupaj z ekipo Friulmotor dirko pred koncem osvojila tudi naslov prvakov v hrvaškem odprtem prvenstvu, za katerega je štel tudi reli v Novi Gorici. Čez tri tedne ju zdaj čaka še reli v Poreču, ki šteje tako za hrvaško in tudi slovensko prvenstvo, zadnji vikend v oktobru pa nato še domač reli v Idriji.