|

Rok Turk čaka prvo dirko

Objavljeno: 12. 5. 2020 ob 8:28 - Avtor: spletno uredništvo

Rok Turk, vrhunski voznik relija in trikratni državni prvak, je bil gost v športni oddaji v studiu Idrijskih novic. V pogovoru z novinarjem Erikom Logarjem je predstavil zadnje uspehe in zadrege, ki jih je tudi na področje moto športa prinesla epidemija.

rok-turk-11-5-2020-2.jpg

Rok Turk je potrdil, da so cestni dirkači v tem letu zaradi epidemije »zamudili« že vsaj tri cestne dirke. Ekipa in dirkalnik za leto 2020 ostaneta taka, kot je bilo dogovorjeno ob koncu lanske sezone. Domala vse posadke so soočene s tem, da ne morejo načrtovati sezone. Ker se utegne začetek preložiti v pozno poletje ali celo jesen, to pomeni, da bodo organizatorji poskušali v zelo kratkem času izpeljati več dirk. To pa pomeni, da se bodo dirke prekrivale in to bo vplivalo tudi na uvrstitve dirkačev v posameznih tekmovanjih.
Rok Turk je državno prvenstvo osvojil v zadnjih treh letih. Če mu uspe osvojiti naslov tudi letos, bo to njegov četrti zaporedni naslov, kar doslej ni uspelo še nobenemu od slovenskih dirkačev. Sam se s tem izzivom ne obremenjuje. Zaveda pa se, da bo tudi letos konkurenca huda, kar bo dobro za vse. Večja konkurenca privabi na dirke več gledalcev in to pritegne tudi več pokroviteljev. 
Izkušnje na velikih mednarodnih dirkah so bile v preteklosti velik izziv. Izkušnje pa gradijo dobrega dirkača iz leta v leto. O tem, kdaj bo Rok Turk začel dirkati z električnim dirkalnikom, pa v posnetku pogovora.

rok-turk-11-5-2020-3.jpg