|

Robert Vuga od 1. junija v vodstvu skupine E.G.O.

Objavljeno: 2. 6. 2020 ob 16:02 - Avtor: Danijel Vončina

Robert Vuga je pred letom in dvema mesecema prevzel vodenje podjetja Eta d.o.o. Cerkno. S prvim junijem pa je na povabilo vodstva iz Švice prevzel vodenje enega od petih stebrov koncerna E.G.O. Kljub temu pa še naprej ostaja direktor podjetja Eta d.o.o. Cerkno.

robert-vuga-2-6-2020-6.jpg
navednice-modre.jpg

Eta je finančno stabilno podjetje, generalno gledano je naša finančna slika še vedno zdrava. Smo tudi nezadolženo podjetje. Dejstvo pa je, da v tem trenutku tudi pri nas beležimo znaten padec naročil.

 

ROBERT VUGA

direktor podjetja Eta d.o.o. Cerkno

Te navedbe je v današnjem pogovoru v studiu Idrijskih novic potrdil sam in predstavil novo organizacijsko strukturo skupine E.G.O. Po lanskoletni zamenjavi vodstva je z letošnjim 1. junijem stopila v veljavo reorganizirana shema in ta naj bi v prihodnjih letih določala tempo razvoja posameznih panog znotraj skupine. 
Eta je po izjavi direktorja stabilno in upoštevanja vredno podjetje ne le v lokalnem in državnem ampak tudi širšem okolju. Okrog 800 delavcev se je v času korona krize soočilo s pomanjkanjem naročil v nekaterih programih, pri čemer so največji upad naročil zabeležili v livarni. Ta se v zadnjih letih ob izdelovanju tradicionalnih kuhalnih plošč za sistem E.G.O. vse bolj posveča izdelkom z veliko dodano vrednostjo za italijanski trg. In ko se je ta ob začetku korona krize znašel v težavah, so tudi naročila iz Italije usahnila. Zato so prekinili z delom v livarni in po obuditvi obseg prilagodili naročilom. 

Robert Vuga je v pogovoru z urednikom Damijanom Bogatajem predstavil tudi položaj, ki ga ima Eta znotraj skupine ter zagotovil, da po danes veljavnih podatkih v prihodnosti iz Cerknega ne bodo selili proizvodnih programov na druge lokacije.
Kot zelo dobro je ocenil sodelovanje s sindikati, kjer pogajalci na obeh straneh znajo najti za vse sprejemljive rešitve. »V času korona krize smo imeli poslovodstvo in sindikati enake cilje: obdržati delo in delovna mesta in zato si vsi zaslužijo veliko priznanje,« je povedal Robert Vuga.
Eta bo tudi v času po korona krizi v okviru razpoložljivih sredstev podpirala kulturo in šport v  lokalnem okolju, saj želi nadaljevati tradicijo družbeno odgovornega podjetja.

navednice-modre.jpg

Lahko smo ponosni na to, da smo v začetku epidemije na Idrijsko-cerkljanskem vzpostavili zgledno sodelovanje med podjetji, županoma občin, zdravstvenim domom in Civilno zaščito.

 

ROBERT VUGA

direktor podjetja Eta d.o.o. Cerkno

754

sodelavcev zaposluje

podjetje Eta d.o.o. Cerkno

Z odhodom Vuge na sedež skupine E.G.O. pa se njegove skrbi za delovanje Ete seveda ne bodo prenehale. Še naprej ostaja direktor, delovne obveznosti in pristojnosti pa so s 1. junijem porazdelili med vodilne sodelavce.
Več in podrobneje pa v posnetku pogovora iz studia Idrijskih novic.

robert-vuga-2-6-2020-3.jpg
navednice-modre.jpg

Skrb za varno delovno okolje je prva skrb vsakega odgovornega vodstva. Zato smo že nekaj tednov pred razglasitvijo epidemije sprejeli potrebne ukrepe, da smo našim zaposlenim zagotovili varno delovno okolje.

 

ROBERT VUGA

direktor podjetja Eta d.o.o. Cerkno