Ribiči pozdravili jubilanta

Objavljeno: 27. 5. 2020 ob 8:13 | zadnji poseg: 27. 5. 2020 ob 9:10 - Avtor: Damijan Bogataj

V torek, 26. maja, je v Domu ribičev v Srednji Kanomlji potekala slovesna seja Upravnega odbora Ribiške družine Idrija. Na njej so posebno pozornost namenili dvema članoma, ki sta lani in letos zaokrožila pomemben življenjski jubilej.

ribici-27-5-2020.jpg

Zbrane je nagovoril predsednik Ribiške družine Idrija Zoran Babič. Poudaril je, da so ribiči ponosni na jubilanta, ki sta tudi ob zavidljivi starosti v odlični kondiciji in še vedno aktivna ribiča. Franc Pagon iz Cerknega je okroglih 100 let življenja praznoval lansko leto, pred dnevi pa je enak življenjski jubilej obeležil še Ivan Bevk iz Idrije. Slednji se je slovesnega zasedanja upravnega odbora ribiške družine tudi udeležil. »Oba jubilanta imata velike in dolgoletne zasluge za delovanje in razvoj ribiške družine, saj sta bila vrsto let vključena tudi v organe ribiške družine,« je zbranim povedal predsednik Zoran Babič in dodal, da sta jubilanta mlajšim zgled predanega člana in zavzetega okoljevarstvenika. Oba jubilanta sta že vrsto let nosilca naziva »Častni član Ribiške družine Idrija«, s čimer v društvu izkazujejo čast posebej zaslužnim.
Čestitkam z najboljšimi željami sta se pridružila tudi predstavnika Ribiške zveze Slovenije in revije Ribič, Igor Miličič in Nuška Božičnik.