Rdeči križ zbira pomoč za Hrvaško

Objavljeno: sreda, 30. 12. 2020 ob 12:18 | Spletno uredništvo

Iz Rdečega križa Slovenije so nam sporočili, da so v tesnem stiku z Rdečim križem Hrvaške, ki zaenkrat ni izrazil potrebe po materialni pomoči ali pomoči reševalnih ekip. Izrazil pa je potrebo po finančnih sredstvih, saj so intenzivno vključeni v odziv pomoči potrebnim, prizadetim v potresu, temu pa bo sledilo dolgotrajno odpravljanje posledic.

Rdeči križ Slovenije je z odobritvijo Komisije za ravnanje in ukrepanje v primeru naravnih in drugih nesreč, Rdečemu križu Hrvaške že danes nakazal pomoč v višini 10.000 evrov iz Sklada solidarnosti, obenem pa aktiviral sklic za zbiranje sredstev za pomoč prizadetim v zadnjih potresih na Hrvaškem.

Potresa sta povzročila predvsem veliko materialno škodo, ekipe Rdečega križa Hrvaške so prizadetim prebivalcem na različne načine prihitele na pomoč. Ob ukrepanju na terenu in kasneje, predvsem ob odpravi posledic potresa, bodo najbolj potrebna denarna sredstva. Rdeči križ Slovenije je zato odprl sklic za zbiranje sredstev za pomoč prizadetim v potresih na Hrvaškem predvčerajšnjim in včeraj Sredstva bodo nakazana na račun Rdečega križa Hrvaške za pomoč prizadetim ob potresih.

Rdeči križ Slovenije prosi in poziva vse, ki želijo pomagati prizadetim ob potresih na Hrvaškem, da svoj prispevek za akcijo »Potres Hrvaška« nakažejo na TRR Rdečega križa Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana, ki je odprt pri banki SKB.

Namen: "Potres Hrvaška”

TRR Rdečega križa Slovenije, Mirje 19,

1000 Ljubljana

SI56 0310-0111-1122-296

SWIFT: SKBASI2X

Koda namena: CHAR

Sklic: SI00-96885