Rdeča ali modra tabletka?

Objavljeno: sreda, 17. 2. 2021 ob 8:18 | Spletno uredništvo

Po letu dni in nizu treh samostojnih singlov Idrijčan Žan Podgornik, ki ustvarja pod imenom Shaun Banks, nadaljuje svojo glasbeno pot. Novo leto tako prinaša njegov najnovejši singel Red Pill. Pesem, ki s svojo surovostjo spominja na  grunge sceno devetdesetih, v sebi skriva tudi družbeno-kritično sporočilo.

shaun-banks-15-2-2021-2.jpg

»Komad se nanaša na slavno dilemo iz filma Matrica: modra ali rdeča tableta? Vprašanje, ki je na spletu rodilo nešteto razprav o teorijah zarote, je v meni zbudilo glasbeni navdih. Zgodba je tudi zelo primerna za današnji čas, ko ne vemo več, komu verjeti. Včasih se vse skupaj zdi kot slabe sanje ali pa kot da se v bistvu nekdo igra z nami, mi pa smo samo lutke, priklopljene na kapitalistično mašino,« je povedal Banks.

Skladba z naslovom Red Pill pa ni edina novost v repertoarju Shauna Banksa. Ob koncu lanskega leta so ga opazili v zasedbi Kuzle ter ga povabili k sodelovanju pri ustvarjanju jubilejne kompilacije »Naredte revolucijo za Kuzle gre«. Rezultat je priredba njihove pesmi Ti si zvezda, izvedena v Bansovem tipičnem one-man-band slogu. Pesem je bila tudi njegov debitantski odtis na vinilno ploščo.

Obema pesmima lahko prisluhnete na platformah za pretakanje glasbe, videospot za najnovejši singel pa si lahko ogledate s klikom na povezavo.

navednice-modre_edited.png

Komad se nanaša na slavno dilemo iz filma Matrica: modra ali rdeča tableta? Vprašanje, ki je na spletu rodilo nešteto razprav o teorijah zarote, je v meni zbudilo glasbeni navdih.

SHAUN BANKS