Razpisa za novega direktorja še ni

Idrija, 19. novembra 2019

uredništvo

Načrti nadzornikov idrijske komunale, da bodo še pred iztekom rednega mandata sedanjega direktorja izpeljali vse postopke za imenovanje direktorja za novo štiriletno obdobje, se očitno ne bodo uresničili. Beno Fekonja ima veljavno pogodbo o zaposlitvi, ki se izteče ob koncu koledarskega leta, do 31. decembra pa nadzornikom nikakor ne bo uspelo izpeljati vseh postopkov.

komunala-19-11-019.jpg

Zapletlo se je namreč ob dejstvu, da s kandidati na prvem javnem razpisu nadzorniki niso bili zadovoljni. Postopek izbiranja so zaključili z ugotovitvijo, da bodo razpis ponovili, a šele, ko bodo urejene nekatere formalnosti. Med te vsekakor sodi določitev stopnje zahtevane izobrazbe. Nov razpis naj bi bil namreč napisan tako, da bi se nanj lahko prijavili kandidati bodisi s šesto ali sedmo stopnjo izobrazbe.

Ker pa mora imeti vsak razpis tudi svoj pravni temelj, bo potrebno za uveljavitev takega razpisa spremeniti tudi nekaj aktov. Prvega v nizu teh bodo že ta četrtek na rednem zasedanju sprejemali člani idrijskega občinskega sveta, ki bodo v občinskem odloku spremenili pogoje za zasedbo tega vodilnega mesta. Tej spremembi bo sledilo še spreminjanje družbeniške pogodbe med lastnikoma, Občino Idrija in Občino Cerkno.

Vsi ti postopki pa terjajo svoj čas in po prepričanju poznavalcev jih še tako učinkoviti pravni strokovnjaki ne morejo izpeljati do 31. decembra. Tega dne bo dosedanji direktor Beno Fekonja zapustil to delovno mesto in ga verjetno predal nekomu, ki bo komunalo kot v.d. vodil do zaključka novega razpisa.

beno-fekonja-17-11-017.jpg

Sam se na nov razpis ne bo prijavil, saj ni bil izbran že ob prvi prijavi. Ponudili so mu tudi funkcijo v.d. direktorja do izbire novega, a se je predlagateljem za to potezo zahvalil in ponudbe ni sprejel.

Predsednica nadzornega odbora Danica Kržišnik bo v četrtek nastopila na zasedanju občinskega sveta, kjer bodo svetniki obravnavali tudi poročilo o delovanju javnega komunalnega podjetja.

unnamed.jpg