Ravnateljica Karmen Vidmar
se je odločila

Objavljeno: 19. 6. 2020 ob 13:50 | Spletno uredništvo

Letošnjega maturantskega plesa, ki je bil sprva iz pomladnega termina prestavljen na 3. julij, ne bo. Tako se je odločila ravnateljica gimnazije Karmen Vidmar in svojo odločitev sporočila maturantom in širši javnosti.

gjv-19-6-20.jpg

Po razglasitvi epidemije se je šolsko delo preselilo za zaslon računalnika, vsakodnevne stike z učitelji so zamenjale videokonference, elektronska sporočila, spletne učilnice, … Kmalu je postalo jasno, da se v šolske klopi šolarji ne bodo več vrnili. To je veljalo tudi za letošnje maturante, ki so se kljub epidemiji morali pripraviti na maturo.

»In tu ste, dragi moji, pokazali vso zrelost! S svojim odzivom, trdim delom in vztrajnostjo ste pokazali, da ste svoj zrelostni izpit opravili, še preden se je ta za vas uradno začel. Moj poklon velja vsem vam in vašim učiteljem, ki so po svojih najboljših močeh skupaj z vami vztrajali do tega trenutka,« je zapisala v obsežnem pismu maturantom in javnosti ravnateljica Karmen Vidmar.

Sprva na 3. julij prestavljen maturantski ples bo letos odpadel, saj bi bilo tveganje za širjenje virusa še vedno preveliko. Maturantski ples bi lahko izvedli le z vsakim razredom posebej, z upoštevanjem varne razdalje med udeleženci, če te ne bi bilo moč zagotoviti, bi morali nositi maske ...

»Zato sem v dneh, ko se vaš zrelostni izpit izteka, primorana sprejeti težko odločitev. Maturantskega plesa v obliki, ki smo jo načrtovali, žal ne moremo izvesti. Morda se komu zdi odločitev prenagljena, morda bo čez deset dni svet zasijal v drugačnih barvah. Kdo ve,« je še zapisala ravnateljica in pismo sklenila z mislijo: »Težava je kot sonce. Ko pogledaš vanj, te zaslepi. Ko pogledaš naprej, ti razsvetli pot.«

navednice-modre_edited.png

S svojim odzivom, trdim delom in vztrajnostjo ste pokazali, da ste svoj zrelostni izpit opravili, še preden se je ta za vas uradno začel.

 

Karmen Vidmar

Ravnateljica Gimnazije Jurija Vege