STUDIO

Ramon zamudil zadnji val?

Objavljeno: torek, 16. 11. 2021 ob 14:58 | Spletno uredništvo

Ramon je pred kratkim med ljubitelje dobre glasbe poslal novo skladbo. Nekdaj oster panker se po novem spogleduje z mehkejšimi rifi, nad katerimi so se v petdesetih letih prejšnjega stoletja navduševali ljubitelji morskih dogodivščin in surfanja.

ramon-22-9-2021.jpg

V najavi novega singla so pri založbi zapisali, da se je Ramon po zadnjem singlu odpravil na dopust, ki pa se mu je sfižil. Vrli glasbenik se je vrnil v domačo Idrijo, kjer se je potuhnil v opuščenem rudniškem rovu. Tam je naletel na druščino brezdelnih odpadniških mariachijev ter se z njimi odpravil na malce drugačen podvig, kot navadno. Nova glasbena avantura je začinjena s svežimi ritmi v stilu surferjev izpred pol stoletja. A ker je Ramon zaprisežen panker, pač ne more iz svoje kože. Spoj punka in surferskih rifov je prinesel novo glasbeno zvrst.

Zablujena generacija pa v teh mesecih spi sen pravičnega. Panika okoli virusa jim je odščipnila domala vse koncertne nastope in člane zasedbe prisilila v čas mirovanja in samoizpraševanja. »Zablujena generacija je trenutno na respiratorju,« je v TV studiu Idrijskih novic povedal Ramon.

navednice-modre_edited.png

Inštrument, ki je pri vsaki hiši, je kitara. Tako sem tudi sam vstopil v svet glasbe že davno nazaj. Počasi smo se učili in po malem ustvarjali. Za hobi, za veselje. In tako je še danes.

VIDEO POSNETEK

ramon-16-11-2021-3.jpg

Je Ramona nad punkom navdušil prav Dare Kaurič? Je mogoče danes igrati punk na drugačen način? Kako je bilo, ko so skupaj z »zablujenci« skoraj odpotovali na evrovizijski oder? Vse to in še več je v TV studiu Idrijskih novic povedal Ramon. V tokratni kulturni oddaji ga je gostila novinarka Vesna Marinac.

AUDIO POSNETEK

Ramonglasbenik
00:00 / 15:57