Ramon je spet prišel, videl in zmagal

Objavljeno: 4. 8. 2020 ob 9:57 | Spletno uredništvo

Tik preden se je, zopet za nedoločen čas, potuhnil nekje na sončni obali med istrskimi domačini, je Ramon za sabo pustil sporočilo. Odprl je kovček s kitaro, se odpravil v studio in posnel pesem »Sem kar sem«. Potencialnim posnemovalcem sporoča, da ga ni mogoče kopirati, saj ne sledi nobeni formi. Ramon preprosto ostaja zvest sebi. Kot takega, ga ni mogoče usmerjati, krotiti ali pa destilirati za komercialno prodajo.

ramon-4-8-20.jpg

Sem, kar sem

 

Lahko mi praviš dinozaver

lahko me zmerjaš s fosilom

lahko mi glavo nabijaš v zid

vendar imam svoje mišljenje

 

Ne pravi mi kako je prav

in ne laži mi ko imam prav

 

Sem, kar sem, torej sem še živ

kamen v zlato se ne spremeni

Sem, kar sem, torej sem še živ

kamen v plevel se ne spremeni

 

Ali se slinim okoli ust

lahko da sem mentalno glup

lahko mi v glavo spustiš štrom

vendar imam svoje mišljenje

 

Ne pravi mi kako je prav

in ne laži mi, ko imam prav

 

Sem, kar sem, torej sem še živ

kamen v zlato se ne spremeni

Sem, kar sem, torej sem še živ

kamen v plevel se

ne spremeni

»Gre za energično, Ramonoidno pesem, ki vam zaseka naravnost v male možgane. Ne čudite se, če se boste večkrat dnevno ujeli, kako si ponavljate refren. Skrivnostni idrijski desperado, rock'n roll ikona ali fosil ... kličite ga kakor hočete, toda Ramon pravi: Sem kar sem!« je zapisal eden od poznavalcev glasbe na družbenem omrežju.

Videospot, v katerem nastopa samo Ramon, so snemali v Idriji v prostorih nekdanjega Simplexa. Kamera in režija sta bili v rokah Gregorja Aliča Hansona, ki je poskrbel tudi za video montažo.

Na tonsko snemanje se je Ramon odpravil kar v Ljutomer, saj tam po novem živi Blaž Pavšič, sicer kitarist pri legendarni idrijski zasedbi Banditi. Glasbo za nov komad je Ramon, ob pomoči Banditov in Zablujencev, posnel v enem samem dopoldnevu v stilu njemu dragega pregovora »prišel-videl-zmagal«.

Pred avgustovsko vročino se je Ramon zatekel k morju. Oboževalci so ga opazili v gozdu pri Novigradu, kamor je vzel tudi svojo kitaro, najpomembnejši glasbeni pripomoček. Če mu bodo glasbene vile tudi v dneh dopustovanja kaj prišepnile, pa bomo videli jeseni, ko se vrne v Idrijo in se morda spet oglasi v studiu A7. Do takrat pa v poslušanje ponuja svoj zadnji glasbeni izdelek z naslovom: Sem, kar sem.

ramon-4-8-20-vid.jpg