Rally Idrija je odpovedan

Objavljeno: 22. 10. 2020 ob 7:32 - posodobljeno: 22. 10. 2020 ob 8:24 | Spletno uredništvo

Prihajajoči konec tedna bi moral po koledarju panožne zveze v Idriji potekati zadnji reli te sezone z razglasitvijo najboljših. Organizatorji so bili napovedano prireditev primorani odpovedati.

foto: SpeedHack videos

Izbor Idrije za zaključek prvenstva ni naključen, saj ima ta šport na Idrijskem zelo veliko privržencev in navijačev, že vrsto let pa domala vsi najboljši v različnih kategorijah prihajajo prav iz Idrije. Novica, da relija letos v napovedanem terminu ne bo, je bila za mnoge Idrijčane pravi šok. Vendar so strokovni argumenti prevladali nad zavzetostjo navijačev. Zaradi nezadržnega širjenja nevarnega virusa so organizatorji iz domačega Športnega društva Hg sporočili, da na podlagi trenutne situacije, vezane na preprečevanje širjenja virusa Covid-19, v predvidenem terminu, to je 24. in 25. oktobra 2020, tekmovanja ne bodo izvedli. To odločitev so sprejeli po temeljitem pogovoru s krovno zvezo AŠ 2005, ki bdi nad organizacijo državnega prvenstva v tej športni panogi.

»Navkljub veliki želji je prevladalo zavedanje o družbeni odgovornosti, saj moramo v teh časih vsi poskrbeti, da se širjenje virusa čim uspešneje omeji,« so v sporočilu za javnost zapisali v Športnem društvu Hg.

»Navkljub veliki želji je prevladalo zavedanje o družbeni odgovornosti, saj moramo v teh časih vsi poskrbeti, da se širjenje virusa čim uspešneje omeji,« so v sporočilu za javnost še zapisali v Športnem društvu Hg.

Kako bodo neljubi zaplet brez finalnega relija rešili na Športni zvezi AŠ 2005, ta trenutek še ne vedo. O morebitnem novem terminu v letošnjem letu bodo javnost obvestili najkasneje do 5. novembra.