|

Rado Raspet spet na dirko

Objavljeno: 23. 7. 2020 ob 15:17 | Spletno uredništvo

Rado Raspet ni le uspešen podjetnik in predsednik Območne obrtne zbornice v Idriji ampak že vrsto let tudi voznik relija. V zadnjem mandatu je bil član predsedstva panožne zveze, na nedavnih volitvah predsednika pa je z mesta prvega moža slovenskega relija spodrinil Antona Anderliča. 

rado-raspet-23-7-2020-6.jpg

Erik Logar je Rada Raspeta povabil v studio Idrijskih novic. V zanimivem pogovoru je slednji predstavil svoj program in stanje v slovenskem reli športu. Sam napoveduje prenovo panožne organizacije in vrnitev relija na prve strani slovenskih medijev. Avtomobilski športi so med Slovenci zelo priljubljeni, ker pa so medijsko potisnjeni na obrobje, se zadnja leta tudi zanimanje publike zmanjšuje. To pa ima dolgoročni vpliv tudi na financiranje te dejavnosti, saj morajo tako posadke kot tudi organizatorji pridobiti veliko denarja za izvedbo vsake sezone.

Kljub temu, da se bo prihodnja štiri leta Rado Raspet posvečal vodenju zveze, pa dirkanja ne bo postavil na stranski tir. Še vedno želi vsako sezono odpeljati vsaj eno dirko, saj pri tem sam neizmerno uživa.

navednice-modre_edited.png

To je zanimiv šport in mislim, da mu je potrebno dati mesto v medijih, kot mu pripada. Že res, da so dandanes prevzela določen del socialna omrežja, kljub temu pa sta še vedno televizija in radio najpomembnejša medija.

»Dobro je, da imamo vodilni možje panožne zveze tudi neposredne izkušnje z dirk, saj tako bolje razumemo pričakovanja in težave dirkačev,« je v studiu povedal Rado Raspet. V krog najožjih sodelavcev je vključil tudi Idrijčana Mirana Kacina, ki ima desetletne izkušnje z organizacijo avtomobilističnih dirk v Idriji.

Zakaj je Rado Raspet v pogovoru z Erikom Logarjem prav posebej pohvalil idrijsko občino in župana Tomaža Venclja, pa si poglejte v posnetku pogovora.

rado-raspet-23-7-2020-3.jpg