AKTUALNO

Radar v prikazovalniku beleži hitrosti voznikov

Objavljeno: torek, 7. 12. 2021 ob 12:49 | Spletno uredništvo

Konec meseca septembra se je Občina Cerkno na pobudo Krajevne skupnosti Cerkno prijavila na poziv Javne agencije RS za varnost prometa za enoletni brezplačni najem merilnika hitrosti. Z ustrezno utemeljitvijo je na razpisu uspela in tako je konec meseca novembra na koncu Močnikove ulice v Cerknem postavila nov merilnik hitrosti, ki je namenjen predvsem opozarjanju prehitrih voznikov, ki pripeljejo iz Kladja proti središču mesta.

cerkno-7-12-2021.jpg

Podatki, ki se zbirajo in so javno objavljeni na spletni strani agencije ter na spletni strani cerkljanske občine, bodo v prihodnje služili tudi za pripravo ustreznih rešitev na območju te ulice, saj velika večina vozil na to območje pripelje s previsoko hitrostjo.

Postavitev prikazovalnika pozdravljajo tudi na Policijski postaji Idrija, kjer menijo, da bo to glede na značilnost ceste, ki zaradi utesnjenosti med objekti nima površin za pešce in kolesarje, je nepregledna ter na nekaterih mestih tudi preozka za dva prometna pasova, pozitivno vplivalo na varnost pešcev in kolesarjev ter znižalo vstopne hitrosti v središče mesta.

Predsednik sveta Krajevne skupnosti Cerkno Vid Lahajnar je ob postavitvi merilnika hitrosti povedal: »Krajevna skupnost si že dlje časa prizadeva za umiritev prometa in nižanje hitrosti motornih vozil na območju naselja Cerkno. Po prvih podatkih sedaj velika večina voznikov ob prihodu v naselje zmanjša hitrost.«

radar-7-12-2021-3.JPG
radar-7-12-2021-4.JPG
radar-7-12-2021-1.JPG