Računalniki za dijake v socialni stiski

Objavljeno: 2. 11. 2020 ob 11:16 | Damijan Bogataj

Ob drugem valu epidemije koronavirusa je idrijska gimnazija objavila javni poziv za zbiranje računalniške opreme. Izkazalo se je namreč, da nekateri dijaki doma nimajo tehničnih možnosti za spremljanje pouka na daljavo. Prošnji za pomoč so se odzvali v Lions klubu Idrija.

lions-2-11-2020.jpg

Člani kluba so donirali pet prenosnih računalnikov, ki so namenjeni dijakom iz socialno šibkih okolij. V imenu šole je podarjeno tehnično opremo pred poslopjem gimnazije v petek iz rok Milana Erjavca, predsednika Lions kluba Idrija, in Tatjane Dizdarević, prve podpredsednice Lions kluba Idrija, prevzela ravnateljica gimnazije Karmen Vidmar.

Zaradi epidemije so bili v Lions klubu primorani spremeniti načrtovane tradicionalne humanitarne akcije. »Ko je Gimnazija Jurija Vege Idrija objavila poziv za pomoč šoli v obliki računalniške opreme, namenjene za potrebe izobraževanja na daljavo za učence iz socialno šibkejših okolij, smo se takoj odločili za pomoč. Gimnaziji v ta namen podarjamo pet prenosnih računalnikov in upamo, da bomo s tem prispevali k olajšanju razmer in ustvarili možnosti za nemoteno spremljanje učnih procesov,« je v izjavi za javnost po predaji donacije zapisal predsednik kluba Milan Erjavec.

navednice-modre_edited.png

Ko je Gimnazija Jurija Vege Idrija objavila poziv za pomoč šoli v obliki računalniške opreme, namenjene za potrebe izobraževanja na daljavo za učence iz socialno šibkejših okolij, smo se takoj odločili za pomoč.

MILAN ERJAVEC

predsednik Lions kluba Idrija