Prvi primer okužbe na Cerkljanskem

Objavljeno: sobota, 21. 3. 2020 ob 19:13

Na Občini Cerkno so potrdili novico, da je bil danes v občini Cerkno potrjen prvi primer okužbe s koronavirusom. Občan, pri katerem je bila zaznana okužba s koronavirusom, je bil obravnavan na vstopni točki v Zdravstvenem domu Idrija in od tam prepeljan na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano.

Avtor: spletno uredništvo

koronavirus2-cerkno.jpg

Vsem, ki so bili v stiku z okuženim, so priporočili osamitev, vse ukrepe v zvezi z zaščito ljudi, ki so z okuženim prišli v stik, pa po protokolu ob epidemiji koronavirusa vodi Epidemiološka služba v Ljubljani. V Zdravstvenem domu Idrija so danes do polnoči sicer pregledali štiri paciente s sumom na Covid, opravili so dvajset triaž po telefonu brez pregleda s sumom na Covid, opravili so tudi 16 testiranj v vstopni ambulanti Covid, ki so jo organizirali ločeno od ostalih ambulant ZD Idrija, v novih prostorih Centra za krepitev zdravja, ki deluje od četrtka dalje.
Vodstvo Občine Cerkno, Civilna zaščita Občine Cerkno in strokovni sodelavci Zdravstvenega doma Idrija poudarjajo, da se je v času epidemije potrebno obnašati samozaščitno, preventivno, z ustvarjanjem pogojev, ki bodo kar se da zmanjšali možnost širjenja okužbe v občini, občani in občanke pa naj dosledno upoštevajo vsa navodila pristojnih služb.
»Ob tem ne smemo prezreti dejstva, da je na Cerkljanskem delež starejšega prebivalstva visok, v starejši populaciji pa je, kot je znano, smrtnost v primeru okužbe s koranavirusom zelo visoka. Ponovno pozivam vse, da se dosledno držite navodil, da se izogibate pretiranim stikom, druženjem in opravkom, ki niso nujno potrebni. Zavedajte se tudi, da gre za virusno obolenje, ki lahko prizadene kogarkoli med nami, vsi oboleli pa potrebujejo podporo skupnosti,« je v sporočilu za javnost zapisal župan Gašper Uršič.