Prva zmaga Kogeja na prvi dirki v Tolminu

Objavljeno: petek, 28. 5. 2021 ob 12:34 | Spletno uredništvo

Po nekajmesečnem premoru so v začetku maja ponovno zagrmeli motorji dirkalnih avtomobilov na slovenskih cestah. Za to so poskrbeli člani društva RR Tmin, ki so na 4,9-kilometrskem odseku med Volčami in Solarji izvedli uvodno dirko letošnjega državnega prvenstva v gorsko-hitrostnih dirkah.

matic-kogej-28-5-2021-6.jpg

Premierno izvedbo dirke na tej cesti je zaznamovalo deževno vreme, ki je bilo sicer napovedano, težje pa je bilo napovedati zmagovalca. In četudi je Idrijčan Matic Kogej, ki nastopa za Dirkalno društvo R, v lanski sezoni osvojil skupno tretje mesto v državnem prvenstvu, so bili v manjšini tisti, ki bi stavili na njegovo zmago. A Kogej se na to ni oziral in v težkih razmerah, ko ne odloča le moč vozila, osvojil svojo prvo zmago v karieri v skupnem seštevku dirke. Če so idrijski dirkači znani po številnih zmagah na relijih, pa je po Darku Peljhanu, ki je še v prejšnjem tisočletju osvojil zmago na dirki na Golico, Kogej šele drugi Idrijčan, ki se veseli zmage na gorskih dirkah. Kogejeva pot v svet avtošporta se je sicer pričela z mehaničnimi opravili v Peljhanovi delavnici, zadnja leta pa bdi nad pripravo dirkalnikov, s katerimi najtrofejnejši slovenski relist nastopa.

VIDEO POSNETEK

matic-kogej-28-5-2021-3.jpg
matic-kogej-28-5-2021-7.jpg

 In ne le, da je Kogej pri tem delu pravi mojster, dokazal je, da je tudi mojster vrtenja volana. Kako je sam doživel to zmagoslavje, kakšni so njegovi načrti in kdo vse ga pri dirkanju podpira, pa poglejte v športnem pogovoru Matica Kogeja z Erikom Logarjem iz TV studia Idrijskih novic.

AUDIO POSNETEK

Matic Kogejavtomobilski dirkač
00:00 / 15:57