Prva letošnja regata za velike jadrnice Idrija CUP

Objavljeno: 9. 6. 2020 ob 7:24 - Avtor: Damijan Bogataj

V soboto, 6. junija, je pred obalo Izole potekala regata za velike jadrnice »Idrija CUP«. To je bilo prvo tovrstno tekmovanje po obdobju zatišja zaradi koronavirusa. 

jadralci-9-6-2020.jpg

foto: Martin Brecelj

Tekmovanje so organizirali člani Navtičnega kluba Merkur Idrija, ki letos praznuje 20 let delovanja. Regate, ki šteje za Pokal slovenske obale OPEN in Pokal Slovenije ORC, se je udeležilo 33 jadrnic in preko 150 jadralcev, od tega je bilo kar osem jadrnic domačega kluba.
Organizatorji so v sončnem vremenu in ob pihanju blagega jugozahodnika izvedli tri tehnične plove po sistemu palice. V razredu ORC A so se najbolje uvrstili člani ekipe »One more time« s krmarjem Željkom Perovićem. V razredu ORC B so se zmage veselili člani ekipe »Aria« s krmarjem Markom Potiskom, v razredu ORC C pa je zmagala ekipa »Nika« s krmarjem Damijanom Miljavcem za krmilom.
Najhitreje je s poljem opravila ekipa »Cleansport one« s krmarjem Jurijem Orlom, ki je slavila zmago tudi v razredu OPEN A. V razredu OPEN B je zmagala ekipa »Agapea one« s krmarjem Hinkom Goliasom, v razredu OPEN C pa ekipa »Piccolo diavolo rosso« s krmarjem Goranom Brovčem.
Regate se je udeležilo tudi večje število monotipnih plovil, kjer je v razredu Fareast 28 slavila ekipa »Lepa« s krmarjem Miho Kavčičem; v razredu E210 je zmagala ekipa »Ravbarca 3« s krmarjem Matejem Naratom, v razredu Seascape 18 pa ekipa »Pikica II« s krmarjem Titom Plevnikom.
Pokale, ki so jih izdelali člani kluba, je najboljšim ekipam podelil idrijski župan Tomaž Vencelj. Za kulinarično piko na i pa so organizatorji postregli še z idrijskimi žlikrofi.

Pokale, ki so jih izdelali člani kluba, je najboljšim ekipam podelil idrijski župan Tomaž Vencelj, za kulinarično piko na i pa so organizatorji postregli še z idrijskimi žlikrofi

jadralci-9-6-2020-2.jpg