Proti Idriji 144 kilometrov na uro

Objavljeno: 11. 8. 2020 ob 9:46 | Spletno uredništvo

Policisti postaje prometne policije Policijske uprave Nova Gorica so minuli konec tedna poostreno nadzirali hitrost motoristov. Med 33 ustavljenimi motoristi je izstopal 30-letni nemški motorist, ki je iz Stopnika proti Idriji vozil s hitrostjo 144 kilometrov na uro.

Zoper nemškega motorista, ki je kar za 54 kilometrov na uro prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost, so policisti že napisali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Tam bo moral sodnici pojasniti zakaj se mu je tako mudilo proti Idriji.

Policisti so v akciji nadzora ustavili 33 motoristov, izrekli pa so 18 glob. V Posočju je bilo po pričakovanjih veliko število tako slovenskih kot tudi tujih voznikov motornih koles, med njimi so bili predvsem avstrijski, italijanski in nemški državljani. Poleg voznikov motornih koles so prometni policisti zaradi prekoračitve hitrosti ukrepali tudi zoper voznike osebnih avtomobilov in tako kršiteljem skupno izrekli 12 glob. Pri nadzoru so policisti zaznali tudi druge kršitve motoristov, kot je vožnja preko sredinske neprekinjene črte ter neupoštevanje svetlobnih prometnih znakov - vožnjo skozi rdečo luč na semaforju na delovišču na Tolminskem.

Zoper nemškega motorista, ki je kar za 54 kilometrov na uro prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost, so policisti napisali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Tam bo moral sodnici pojasniti zakaj se mu je tako mudilo proti Idriji.

Ujeli so tudi dva voznika, ki med vožnjo nista bila pripeta z varnostnim pasom. Kršiteljem je bil v teh primerih izdan plačilni nalog.

Neprilagojena hitrost še vedno ostaja med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami. Javna agencija RS za varnost prometa in policija zato v tem tednu izvajata nacionalno preventivno akcijo Hitrost.