Priznanje za dijaške filme

Objavljeno: 26. 5. 2020 ob 11:08 | zadnji poseg: 27. 5. 2020 ob 7:40 - Avtor: spletno uredništvo

Državnega tekmovanja Videomanija 2020, festivala mladinske ustvarjalnosti, ki ga že vrsto let organizira Elektrotehniško-računalniška strokovna šola in gimnazija Ljubljana, so se udeležili tudi dijaki Gimnazije Jurija Vege Idrija.

gjv-film-26-5-2020-3.jpg

Gaja Rejec, Tereza Hladnik in Tonja Hladnik, vse dijakinje 2.b razreda, so za svoj kratkim film z naslovom V osemdesetih dneh okoli sveta osvojile srebrno priznanje. Nagrajeni film je bil posnet po romanu Julesa Verna. Urejen, natančen in predvidljiv angleški gospod Philleas Fogg s svojimi prijatelji iz kluba Reform sklene stavo, da bo prepotoval svet v 80 dneh. Na potovanju skupaj s svojim služabnikom spoznava različne kulture, pokrajine, mesta in celotno družbo. Potovanje je polno pripetljajev in nepričakovanih dogodkov ter zapletov. 
Kot so v sporočilu za javnost zapisali na gimnaziji, sta bronasto priznanje prejela Jaka Vidmar in Bine Cvetković za film Na Robu. Prav tako bronasto priznanje pa je prejel tudi Idrijčan Leon Kokošar, dijak 3. letnika Gimnazije Poljane, za film Kontrasti 2020.
Za nagrade se je letos potegovalo 44 dijaških filmov iz vse Slovenije.

gjv-film-26-5-2020-2.jpg