Prihaja orientacijsko obarvan konec tedna

Objavljeno: 3. 9. 2020 ob 15:02 | Spletno uredništvo

Prihajajoči konec tedna se bodo v Idriji in Črnem Vrhu pomerili najboljši orientacisti iz vse Slovenije. 

orientacija-3-9-2020.jpg

foto: Miha Tratnik Bajc

Orientacijski klub Azimut bo organiziral kar dve tekmi v orientacijskem teku. Po sobotni preizkušnji v Črnem Vrhu nad Idrijo, ki bo štela za Slovensko orientacijsko ligo, se bodo orientacisti v nedeljo popoldne pomerili še v parku Mejca v Idriji, kjer bo cilj državnega prvenstva v šprintu. Gre za mlado orientacijsko disciplino, kjer so tekmovanja zelo kratka, v elitnih in mladinskih kategorijah trajajo zgolj deset do petnajst minut hitrega teka in ravno zaradi tega so atraktivna tudi za gledalce. Navadno šprint poteka v urbanih območjih, tako da je v popoldanskih urah prihajajoče nedelje moč pričakovati, da bodo po šestnajsti uri ulice starega mestnega jedra prepredene s posameznimi tekači.

Vsi najbolj radovedni ste dobrodošli, da se na nedeljskem sprehodu ali krajšem teku s progo spoprimete sami, v krogu družine ali s prijatelji. Udeležba je brezplačna, zaželena je zgolj predhodna prijava.

navednice-modre_edited.png
orientacija-3-9-2020-2.jpg

Gledalci boste lahko dogajanje spremljali bodisi z balkona ali okna domače hiše, s kavarne ali pa se boste lahko sprehodili čez plac vse do Mejce, kjer bo ob spoštovanju protikoronskih priporočil vzdušje nekoliko bolj živahno.

»Vsi najbolj radovedni ste dobrodošli, da se na nedeljskem sprehodu ali krajšem teku, z orientacijsko progo, ki bo prilagojena začetnikom, spoprimete sami, v krogu družine ali s prijatelji. Udeležba je brezplačna, zaželena je zgolj predhodna prijava na orienteering.azimut@gmail.com, kjer dobite tudi odgovore na vprašanja glede dogodka,« so še zapisali organizatorji v povabilu na ta izjemen dogodek.