ŠPORT

Prihaja novi rod karateistov

Objavljeno: petek, 11. 6. 2021 ob 7:05 | Spletno uredništvo

V nedeljo, 6. junija, se je v Ljutomeru odvijalo Ekipno državno prvenstvo v karateju. To je bila prva pomembnejša tekma v organizaciji Karate zveze Slovenije po skoraj enoletnem tekmovalnem zatišju. 

karate-9-6-2021-3.jpg

Tudi rahla tekmovalna trema pred prvim nastopom tekmovalcev ni ovirala, zato so se odlično odrezali in še nadgradili svoje uspehe izpred epidemije. Tekmovalci Karate kluba Kolektor Idrija so osvojili dva naslova državnih prvakov, eno drugo mesto in še dve tretji. Še bolj pomembnejši pa je podatek, da so v mlajših kategorijah od 18 borb izgubili samo dve.

karate-9-6-2021-1.jpg

Tekmovanja v Ljutomeru so se udeležile ekipe članov (Tit Primožič, Benjamin Bajuk in Tjaž Oblak), kadetinj (Gaja Humar in Zala Jošt), mlajših kadetov (Luka Mlakar, Mark Filipič in Beno Božič), dečkov (Lan Kržišnik in Marc Permozer) in deklic (Nika Mlakar, Lia Krvina in Nana Zupančič). Najbolj suvereni sta bili ekipi mlajših kadetov in deklic, ki sta osvojili naslova državnih prvakov. Kadetinje so osvojile drugo mesto, dečki in člani pa tretje mesto. Luka Mlakar in Mark Filipič sta v finalu nasprotnike premagala celo z razliko osmih točk in na ta način predčasno zaključila borbi.

JERNEJ SEVER

predsednik Karate kluba Kolektor Idrija

jernej-sever-9-6-2021.jpg

Zaradi epidemije je bilo, podobno kot v mnogih drugih športih, tudi v karateju v tem času organiziranih le nekaj tekmovanj na najvišjem svetovnem nivoju. Kljub oteženim razmeram smo v Karate klubu Kolektor trenažni proces izvajali brez prestanka. Vsaj pet mesecev smo ga izvajali preko spletnih oblik vadbe, večinoma preko Zoom treningov, delno pa tudi preko spletne platforme Moje spretnosti. V trenažni proces je bilo v času, ko vadba v telovadnicah ni bila mogoča, redno vključenih preko 60 % naših članov, na tekmovalnem in rekreativnem nivoju. Pri spletni vadbi smo se osredotočali na ohranjanje fizične pripravljenosti in vadbo tehnične raznovrstnosti. Obe ti razsežnosti sta se izkazali za prednost naših tekmovalcev na Ekipnem državnem prvenstvu.

navednice-modre_edited.png

»Poleg tekmovalcev je za uspeh še posebej zaslužen novi glavni trener za borbe Erin Ćoralić, ki je v zadnjih dveh letih s tekmovalci naredil pomemben korak naprej, v klubu pa pripomogel k dvigu kakovosti in sistematičnosti dela, kar bo omogočalo razvoj nove generacije mladih karateistov na tekmovalnem, pa tudi rekreativnem področju,« je za Idrijske novice še zapisal Jernej Sever.

karate-9-6-2021-4.jpg
karate-9-6-2021-2.jpg