|

Pri Luciferki se pogovor o knjigah konča

Objavljeno: 28. 5. 2020 ob 13:47 - Avtor: spletno uredništvo

Mestna knjižnica in čitalnica Idrija, z enotami v Črnem Vrhu, Spodnji Idriji in Cerknem, po sproščanju ukrepov za preprečevanje epidemije spet odpira svoja vrata. Bralci se vračajo in pogledujejo tudi po novih knjižnih naslovih.

valentina-tominec-27-5-2020-6_edited.jpg

V zadnji oddaji Kultura je urednik Damijan Bogataj gostil Valentino Tominec, ki je v studio Idrijskih novic prinesla deset novih knjig, ki jih knjižničarke še posebej priporočajo v branje. V pogovoru sta sogovornika iskala odgovor na vprašanje zakaj je vse bolj popularen žanr izvirne slovenske kriminalke in zakaj so bralci vse bolj navdušeni nad deli pisatelja Avgusta Demšarja iz Maribora. Valentina Tominec je pojasnila tudi zakaj moški nikoli ne najdejo masla v hladilniku in predstavila novo knjigo Janje Vidmar z naslovom Naš Tone ne tone, ki bo po eni strani nasmejala bralce po drugi strani pa pri njih spodbudila tudi razmišljanje o življenju tukaj in zdaj. V knjižnici imajo tudi veliko novih knjig za otroke. Med najboljšimi sta Drobtine iz mišje doline Anje Štefan in slikanica Kelly Canby Zgodba o luknji. Obe deli sta dobili že vrsto nagrad tako za ilustracije kot tudi za knjigo v celoti.

valentina-tominec-27-5-2020-7.jpg

Pogovor o novih knjigah pa sta sogovornika sklenila z listanjem knjige o Svetlani Makarovič. Valentina Tominec je prepričana, da bodo bralci po branju Luciferke korenito spremenili mnenje o odlični pesnici. Sama je v širši javnosti sicer bolj znana po svojih političnih stališčih, njena literarna dela pa jo predstavljajo v povsem drugačni luči.
Več in podrobneje pa v videoposnetku pogovora.

valentina-tominec-27-5-2020-5.jpg
knjige3.jpg
knjige2.jpeg