AKTUALNO

Prestižno priznanje za idrijske gasilce

Objavljeno: četrtek, 21. 10. 2021 ob 14:38 | Spletno uredništvo

V sklopu Dnevov nacionalne varnosti, ki so jih v prostorih Državnega sveta organizirali Državni svet Republike Slovenije, Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani in Inštitut za varnostno kulturo so idrijski prostovoljni gasilci prejeli ugledno nacionalno priznanje na področju nacionalne varnosti. Inštitut za varnostno kulturo jim je podelil priznanje »gasilsko društvo 2020« za izjemno predanost pri reševanju v različnih situacijah.

Idrijski gasilci, ki delujejo pod okriljem Prostovoljnega gasilskega društva Idrija, sodijo po kategorizaciji gasilskih enot med gasilske enote širšega pomena. Kot osrednja enota posredujejo na celotnem območju idrijske občine, z ostalimi prostovoljnimi gasilskimi društvi v občini pa so povezani v Gasilsko zvezo Idrija. Ob klicih na pomoč ob prometnih nesrečah v cestnem prometu in ob nesrečah z nevarnimi snovmi pa v skladu s koncesijsko pogodbo, ki so jo podpisali z Upravo za zaščito in reševanje Slovenije, že vse od leta 1992 posredujejo tudi na območju občine Cerkno.

gasilci-21-10-2021.jpg

Na slovesnosti v državnem svetu je priznanje Inštituta za varnostno kulturo »naj gasilsko društvo 2020« v imenu PGD Idrija prevzel poveljnik Andrej Bezeljak. Slovesnemu dogodku je prisostvoval tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki je čestital prejemnikom priznanj.

Priznanje je v imenu PGD Idrija prevzel poveljnik Andrej Bezeljak