GOSPODARSTVO

Predsednik vlade in ministri v Spodnji Idriji

Objavljeno: torek, 12. 10. 2021 ob 7:32 | Avtor besedila: Damijan Bogataj

Predsednik vlade Janez Janša se bo danes ob 11. uri v Spodnji Idriji srečal z desetimi vodilnimi slovenskimi dobavitelji avtomobilske industrije. Avtomobilska industrija je pred velikimi in nujnimi strukturnimi spremembami tako za proizvajalce kot tudi dobavitelje. Prestrukturiranje glede na četrto industrijsko revolucijo se zdi ključno, da Slovenija na mednarodnem avtomobilskem zemljevidu zadrži svojo pomembno mesto. Osrednja točka pogovorov, na katerih bodo sodelovali tudi ministri, bo podpora misiji GREMO, GREen MObility.

hidria-12-10-2021.jpg

Predsednik Vlade RS se je nazadnje mudil v Spodnji Idriji v začetku septembra, ko je položil temeljni kamen za novo tovarno

Dogodek se bo pričel z vodeno razstavo izdelkov, ki že nakazujejo transformacijo avtomobilske industrije in izgradnjo kompetenc na področjih visoko učinkovitih elektromotorskih sistemov, baterijskih sistemov in lahkih materialov, nadaljeval pa se bo z delovnim sestankom.

hidria-12-10-2021-2.jpg

Na sestanku bodo s strani Vlade RS sodelovali predsednik vlade Janez Janša, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec, minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak, minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Zvonko Černač, minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič, državna sekretarka na ministrstvu za finance mag. Kristina Šteblaj, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Blaž Košorok, državna sekretarka na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Mateja Ribič in državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve dr. Božo Predalič.