Predsednik Pahor pride na žlikrofe v Idrijo

Objavljeno: 21. 8. 2020 ob 13:45 | Damijan Bogataj

Borut Pahor se je ob načrtovanju sobotnih aktivnosti znašel v zadregi. Kolebal je med udeležbo na tekaški prireditvi Hg trail in obiskom gastronomske prireditve Praznik idrijskih žlikrofov. Odločil se je za obisk Mejce.

Na uradu predsednika so potrdili novico, da v soboto v Idrijo res prihaja predsednik Slovenije Borut Pahor. Z ekipo spremljevalcev se bo v mesto pripeljal ob 12. uri in se odpravil v Mejco, kjer se bo najbrž srečal tudi z županom Tomažem Vencljem, ki bo član komisije za podelitev nagrade Jagerchef. Ta bo izbirala najboljšo bakalco iz divjačinskega mesa. Uradni pogovori med vodstvom občine ali lokalnimi predstavniki političnih strank in list niso predvideni.

Organizatorji bodo predsedniku države predstavili 30 različnih jedi z idrijskimi žlikrofi ter drugimi polnjenimi testeninami, od tradicionalnih omak do sodobnih kulinaričnih postrežb. Predstavljali bodo tudi ponudnike blagovne znamke »Idrija izbrano« ter regionalne vinarje in mikro pivovarje.

Letošnja izvedba Praznika idrijskih žlikrofov ima velik poudarek na trajnosti, saj bodo v uporabi le biorazgradljivi pribor in kozarci. Organizatorji so od NIJZ dobili dovoljenje za izvedbo prireditve z omejitvijo števila obiskovalcev.

borut-pahor-21-8-2020.jpg

foto: Instagram arhiv Boruta Pahorja