Praznik ročnih del v društvu upokojencev

Objavljeno: sreda, 18. 3. 2020 ob 13:09

Prvo sredo v marcu popoldne je bilo v klubskem prostoru Društva upokojencev Idrija nenavadno živo. Na povabilo, da preživijo prijetno popoldne z ustvarjalkami ročnih del, so se odzvali številni nastopajoči, ki so prispevali k izvedbi dogodka, in radovedneži, ki jih je dogodek zanimal.

Avtorica: Vanja Leskovec

upokojenci3-18-3-20.jpg

Klubski prostor je bil komaj dovolj velik za prikaz ročnih del in za vse nastopajoče, ki so s pesmijo in besedo počastili ustvarjalnost ženskih rok. Lada Bizjak, vodja sekcije za kulturo pri društvu upokojencev, je v dogovoru z udeleženkami krožka ročnih del pri Univerzi za tretje življenjsko obdobje povabila otroke iz idrijskega vrtca, ženski pevski zbor iz Kanomlje, »Čkovnška dkleta« in Majdo Lužnik, da s svojimi nastopi pričarajo prijetno vzdušje, medtem ko spretne ženske roke ustvarjajo lične izdelke. Udeleženke krožka ročnih del so sedele okrog mize in ustvarjale vsaka svoj izdelek – neutrudno so pletle, kvačkale in krasile blago z vezenjem.

upokojenci-2-18-3-20.jpg

S klekljanjem in svojo pesmijo se jim je pridružila Ana Balantič, ki je za to priložnost stene okrasila z uokvirjenimi klekljanimi podobami.

Lada Bizjak je spretno povezovala predstavitev posameznih vrst ročnih del s poezijo Toneta Pavčka o angelih s pripovedmi, pevskimi nastopi otrok in povabljenih pevskih zborov. Z nageljčki se je zahvalila nastopajočim in jih za zaključek povabila na pogostitev s sladkimi dobrotami, ki so jih pripravile udeleženke krožka ročnih del. Ob skodelici čaja, pecivu, sladici in klepetu se je popoldne kar prehitro prevesilo v večer.

upokojenci-18-3-20.jpg