Praznična produkcija plesa in gimnastike

Objavljeno: 9. 12. 2019 ob 13:50 / Posodobljeno: 9. 12. 2019 ob 14:01

Avtorica: Lara Pregelj

Gimnazijska telovadnica se je včeraj popoldne prelevila v čarobno zimsko pokrajino, ki so jo pričarali otroci iz Plesno-gimnastične šole Nastje Lakner Čavlović. Tribune gimnazijske telovadnice so pokale po šivih, kar 160 plesalcev in plesalk ter gimnastičark pa je na odru prikazalo šestnajst izvrstnih točk. Manjkala ni niti cela vrsta presenečenj, tako za gledalce kot tudi za nastopajoče.

foto: Luka Zorjan

Gledalci v dvorani smo v živo spremljali televizijsko oddajo z naslovom Božični čas, ki sta jo povezovali moderatorki Nastja in Taja Lakner. V uvodu so plesalke in plesalci iz Vrtca Cerkno zaplesali na pesem iz risanke o Maši in medvedu, sledil pa je prispevek o tem, kako smo letos prižgali lučke v Idriji. Prispevek so pripravila dekleta iz gimnastične skupine Osnovne šole Cerkno. Mlada dekleta, plesalke z Vojskega, so pokazala kako so spoznala svojo prvo ljubezen, pogledali smo tudi prispevek o tem, kako praznični decembrski čas preživljajo predšolski otroci v Črnem Vrhu nad Idrijo. V nadaljevanju smo videli poplesavanje snežink, ki so ga pričarale plesalke iz idrijske šolske skupine. Predšolski otroci iz Cerknega so na skladbo o jelenčku Rudolfu skozi gimnastične vaje pokazali kako se pripravljajo na božično pot, za tem pa smo si ogledali najbolj gledano risanko med predšolskimi otroci Ledeno kraljestvo, ki so jo ponazorile predšolske plesalke z Vojskega. 

nastja-3.jpg

foto: Luka Zorjan

Ostajam popolnoma brez besed. Res sem vesela, da se je produkcije udeležilo toliko staršev in ostalih sorodnikov. Hkrati pa sem hvaležna vsem staršem, da mi zaupajo otroke na njihovi športni poti. Izredno sem ponosna na vse nastopajoče, saj so svoje nastope opravili z odliko in sem res vesela, da smo skupaj pričarali tako lepo zimsko pravljico.

Nastja Lakner Čavlović

V tem predprazničnem času tako ali drugače prevladuje pravi božični duh. Prijateljstvo, ljubezen, toplina in medsebojna pomoč se še posebej v prazničnem decembru zasidrajo globoko v naša srca. Kako lepo je biti prijatelj, so nam pokazale plesalke iz Osnovne šole Cerkno. V nadaljevanju sta Nastja Lakner Čavlović in Taja Lakner prikazali pravo umetniško stvaritev – Nastja s posebnim plesom in zlatim svetlečim kostumom, Taja pa z glasbenim vložkom na prečno flavto. Najmlajši idrijski otroci so prikazali, kako je treba biti priden. Gimnastičarke iz Spodnje Idrije so prikazale božičkovo delavnico, videli smo kako se škratki pripravljajo na božič in kako veliko dela imajo! Videli pa smo tudi, kaj počnejo škratki, ko Božiček spi. Slednje je prikazala skupina plesalk iz Črnega Vrha nad Idrijo. Druga skupina gimnastičark in gimnastičarjev iz Spodnje Idrije je prikazala svet otrok, ki se zbudijo na čarobno božično jutro, plesalke iz Cerknega pa so poskrbele še za točko presenečenja, v kateri so zaplesale tudi s svetlečimi lučkami. Na koncu se je vseh 160 otrok, ki obiskujejo Plesno-gimnastično šolo Nastje Lakner Čavlović, zbralo na odru in odplesali so še skupno točko na skladbo Jingle Bells. 

foto: Luka Zorjan

nastja-1.jpg

foto: Luka Zorjan

foto: Luka Zorjan

»Vse kar lahko rečem je, da ostajam popolnoma brez besed. Seveda v dobrem smislu. Res sem vesela, da se je produkcije udeležilo toliko staršev in ostalih sorodnikov. Hkrati pa sem hvaležna vsem staršem, da mi zaupajo otroke na njihovi športni poti. Izredno sem ponosna na vse nastopajoče, saj so svoje nastope opravili z odliko in sem res vesela, da smo skupaj pričarali tako lepo zimsko pravljico. Rada pa bi se zahvalila tudi vsem ostalim trenerjem, možu, družini in vsem prijateljem, ki ste uspeli narediti včerajšnji dan tako nepozaben. Obljubim, da se bomo še naprej trudili, da bomo razveseljevali vse okrog nas. Ne veže nas le ples in gimnastika, veže nas naša povezanost in prijateljstvo, kar ustvarjamo skozi vse dni naših treningov,« je po prireditvi za Idrijske novice povedala Nastja Lakner Čavlović.

Prav vsi otroci so bili letos zelo pridni, zato so si zaslužili tudi darilo! Prav na koncu jih je namreč obiskal čisto pravi Božiček! Prav vsakemu otroku je prinesel tudi darilce, ki ga bo še dolgo spominjalo na tale predpraznični nastop. Darilc pa niso dobili samo otroci, ampak tudi požrtvovalne Nastjine pomočnice. Na tale nastop pa bodo še dolgo v praznični čas vezali spomini tudi nas, obiskovalce in ponosne starše, katerim so Nastja in otroci pripravili res čarobno nedeljsko popoldne.

video: Luka Zorjan