AKTUALNO

Praznična smreka že na Mestnem trgu

Objavljeno: ponedeljek, 29. 11. 2021 ob 11:43 | Spletno uredništvo

Tako kot vsako leto bo tudi letošnji december osrednji Mestni trg v Idriji krasila velika praznična smreka, okoli katere se običajno dogaja zanimiv program. Dogodkov tudi letos zaradi epidemije ne bo, smreka z lučkami pa bo kljub temu pričarala nekaj prazničnega vzdušja.

Letošnja smreka, ki je stara okoli 25 let, za popotovanje od rastišča do Mestnega trga ni potrebovala prav dolge poti. Kot urbano drevo je rasla v Triglavski ulici, odkoder se je morala umakniti. Iglavci so v prvih letih rasti lepa dopolnitev okolice stanovanjskih blokov ali hiš, ko pa zrastejo, predstavljajo velik problem. Zaradi plitkih korenin se lahko ob neurju zrušijo in ogrozijo varnost ljudi, avtomobilov ali drugega premoženja.

Načrtovano prireditev ob prižigu prednovoletne razsvetljave na Mestnem trgu so letos v Idriji odpovedali. Tako je odpadel tudi načrtovan glasbeni program, s katerim bi veselo in optimistično zakorakali v zadnji mesec tega koledarskega leta. Zaostrene zdravstvene razmere namreč narekujejo previdnost in zato so vsa večja druženja odpovedana. Okrašena smreka na Mestnem trgu pa bo vendarle mimoidoče spominjala na čas praznikov, ki bodo letos minevali v upanju na skorajšnji konec epidemije.

smreka-29-11-2021.jpg