ČRNI DOGODKI

Prava kriminalka v Baški grapi

Objavljeno: torek, 11. januarja 2022 ob 7:51 | Spletno uredništvo / fotografije so simbolične

Na upravi policije v Novi Gorici so potrdili informacije, da se je v nedeljo, 2. januarja popoldne, v Baški grapi odvijala prava drama. Policisti dogodek obravnavajo kot poskus uboja.

Po doslej znanih podatkih je do poskusa uboja prišlo ob 17. uri in 30 minut. 38-letni moški se je takrat peljal po lokalni cesti z Bukovega proti Grahovemu ob Bači. S kombijem se je večkrat naklepno zaletel v pred njim vozeče osebno vozilo, ki ga je upravljal 50-letni voznik, z jasno namero, da bi ga na nevarnem odseku ceste izrinil z vozišča in mu na ta način skušal odvzeti življenje. Nazadnje je 38-letni voznik kombija skušal izriniti voznika osebnega avtomobila s ceste približno slab

policija-27-9-018.jpg

kilometer pred križiščem lokalne ceste z železniško progo v naselju Grahovo ob Bači. 38-letnik s kombijem je ponovno trčil v osebni avtomobil pred njim in nato s povečano hitrostjo vožnje potiskal osebni avtomobil približno 50 metrov naprej po vozišču do levega ovinka, kjer na desnem delu ceste niso nameščene zaščitne odbojne ograje, pod voziščem pa je prepad globine vsaj 40 metrov. 50-letni voznik je močno zaviral, da z avtomobilom vred ne bi padel v nezavarovano prepadno brežino, zato je z vozilom zapeljal na skrajno levo stran vozišča ter pri tem s prednjim delom avtomobila trčil v podporni zid na levi strani ceste. Po trčenju v podporni zid pa je 38-letni osumljenec poskusa uboja s kombijem peljal mimo osebnega avtomobila in pri tem v celoti podrsal ter poškodoval desni bočni del avtomobila, nato pa s kraja odpeljal proti naselju Grahovo ob Bači.

50-letni oškodovanec se je s kraja trčenja odpeljal nekaj sto metrov naprej in se ustavil na poljski poti. V strahu za svoje življenje je pobegnil iz avtomobila v bližnji gozd in od tam na pomoč poklical policijo.

policija-11-1-20222.jpg

50-letni oškodovanec se je s kraja trčenja odpeljal nekaj sto metrov naprej in se ustavil na poljski poti. V strahu za svoje življenje je pobegnil iz avtomobila v bližnji gozd in od tam na pomoč poklical policijo. Že po nekaj minutah se je do njegovega avtomobila pripeljal tudi 38-letni voznik kombija, ki se je z razbitjem stekla zadnjih desnih vrat znesel nad osebnim vozilom in nato iz notranjosti avtomobila odvzel tablični računalnik ter ga vrgel v bližnjo grapo. Osumljenec poskusa uboja se je nato s kombijem odpeljal proti naselju Grahovo ob Bači.

Tolminski policisti so vozilo našli še istega dne v večernih urah na tamkajšnji železniški postaji. 38-letnega osumljenca so tolminski policisti izsledili naslednji dan, v ponedeljek, 3. januarja zjutraj, v enem od naselij v Baški grapi. Takoj so mu odvzeli prostost ter ga pridržali v policijskih prostorih. Na upravi policije v Novi Gorici so potrdili, da je 38-letnik utemeljeno osumljen poskusa storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja poskusa uboja. Policija je o dogodku obvestila preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Predkazenski postopek je usmerjalo pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica so 38-letnega osumljenca v torek, 4. januarja popoldne, zaradi suma poskusa uboja s kazensko ovadbo privedli in izročili v nadaljnji postopek k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici. Ta je po zaslišanju zanj takoj odredil pripor. Če mu bodo na sodišču dokazali poskus naklepnega uboja, ga lahko sodnik kaznuje z zaporom od petih do petnajstih let.