Pr’farski štruklevci pometli s konkurenco

Idrija, 15. novembra 2019

uredništvo

V soboto, 9. novembra, so se mladi planinci iz vse Slovenije pomerili v planinskem znanju. Tekmovanje, ki poteka že 31. leto, organizira Mladinska komisija PZS v sodelovanju s planinskimi društvi in osnovnimi šolami.

planinci-15-11-019.JPG

Tekmovanje se je istočasno odvijalo v treh regijah - Lendavi, Preserju pri Radomljah in Izoli. Devetnajst ekip mladih iz planinskih društev Primorske, Notranjske in Posočja je tekmovalo na Osnovni šoli Vojke Šmuc v Izoli.

planinci-15-11-019-1.JPG

Mladi iz Planinskega društva Idrija že vrsto let dosegajo najboljša mesta in tudi tokrat se lahko pohvalijo z lepimi uvrstitvami. Prvo mesto v regiji je zasedla ekipa Pr’farski štruklevci iz OŠ Spodnja Idrija, v kateri so bili Ajda Štucin, Zala Lapajne, Matic Rupnik in Aljaž Brus. Gorski kruhki iz OŠ Idrija, v sestavi Anton Jesenko, Matevž Kavčič in Nik Jezeršek so zasedli drugo mesto, šesto mesto pa je pripadlo ekipi Planinske muhe iz OŠ Idrija, v kateri so tekmovali Jakob Erjavec, Lenart Petkovšek in Marko Jesenko. Vse tri ekipe so se uvrstile med 24 najboljših, ki se bodo 25. januarja prihodnje leto pomerile na državnem tekmovanju v Spodnji Idriji.

Najmlajšo ekipo PD Idrija, Navihane kozice iz OŠ Idrija, so sestavljale planinke Manca Strel, Neža Strel, Tisa Šabec Rupnik in Melania Seljak. Dosegle so 14. mesto in že sklenile, da bodo tekmovale tudi naslednje leto.

Quotation-Marks.jpg

Organizacija državnega tekmovanja v Spodnji Idriji bo za naše planinsko društvo vsekakor velik organizacijski in finančni zalogaj, obenem pa ta dogodek prav gotovo predstavlja tudi priznanje in promocijo naših krajev.

Nace Breitenberger,

predsednik PD Idrija

V januarju bo torej Planinsko društvo Idrija organiziralo državno tekmovanje na Osnovni šoli Spodnja Idrija, od koder prihajajo lanski državni prvaki. Na državnem tekmovanju se bodo pomerile tudi prijavljene srednješolske ekipe. »Organizacija državnega tekmovanja v Spodnji Idriji bo za naše planinsko društvo vsekakor velik organizacijski in finančni zalogaj, obenem pa ta dogodek prav gotovo predstavlja tudi priznanje in promocijo naših krajev,« je za Idrijske novice povedal predsednik Planinskega društva Idrija Nace Breitenberger.