Pouk na daljavo deluje 

Objavljeno: petek, 20. 3. 2020 ob 7:31

Šolarji danes zaključujejo prvi teden učenja preko interneta. Na Osnovni šoli Cerkno so s potekom učenja na daljavo zadovoljni.

Avtor: spletno uredništvo

os-cerkno-20-3-2020-2.jpg

Kot je v sporočilu za javnost zapisal ravnatelj OŠ Cerkno Mitja Dežela, učitelje na njegovi šoli začasna ukinitev klasičnega poučevanja v razredih ni presenetila. Učiteljski zbor je s ponedeljkom, 16. marcem, pripravil elektronska učna gradiva, ki si jih učenci dnevno prenašajo s šolske spletne strani. Prvi šolski dan preko interneta je bilo kar nekaj težav pri delovanju državne internetne mreže Arnes, ki pa so jo strokovnjaki že v torek usposobili za delovanje, tako da sedaj povezave delujejo brez težav.
»V štirih dneh obratovanja so bile e-vsebine na spletni strani šole prelistane več kot 7.000-krat. Na šoli se zavedamo, da vsi starši žal ne morejo omogočiti otrokom dostopa do spletnih vsebin. Že v mesecu februarju smo družinam poklonili osem računalnikov, ki so jih nadomestili z novimi, in prav v takšnih situacijah ti pridejo še kako prav,« je povedal ravnatelj OŠ Cerkno Mitja Dežela. V sodelovanju z Zavodom za šolstvo RS in mobilnim operaterjem tokrat zbirajo potrebe po mobilnih napravah s podatkovnim prenosom. Za prihodnje dni pa se v okviru šolske spletne strani lotevajo tudi zanimivega izziva. 
»Čas, ki ni namenjen učenju, je prav tako lahko zelo zanimiv in poučen. Oblikovali smo posebno rubriko Kaj počnem ko se ne učim, v kateri bomo objavljali zanimive dogodivščine, izdelke, zgodbice, fotografije, pozitivna sporočila, videoposnetke, ki so jih učenci v tem času ustvarili in doživeli v svojem domačem okolju,« je še dodal ravnatelj. Vesela, zanimiva in pozitivna sporočila otrok in njihovih staršev bodo vsem skupaj pomagala prebroditi to ne ravno enostavno obdobje.

navednice-rdece.jpg

V štirih dneh obratovanja so bile e-vsebine na spletni strani šole prelistane več kot 7.000-krat. Na šoli se zavedamo, da vsi starši žal ne morejo omogočiti otrokom dostopa do spletnih vsebin. Že v mesecu februarju smo družinam poklonili osem računalnikov, ki so jih nadomestili z novimi, in prav v takšnih situacijah ti pridejo še kako prav.

 

MITJA DEŽELA

ravnatelj OŠ Cerkno

os-cerkno-20-3-2020.jpg