Pošta skrajšala urnik

Objavljeno: petek, 20. 3. 2020 ob 8:45

Pošta Slovenije je zaradi epidemije skrajšala urnike v vseh poslovalnicah. Občane pozivajo, naj se na pošto odpravijo samo, če je to res nujno potrebno.

Avtor: spletno uredništvo

posta-1-17-3-020.jpg

Od včeraj naprej so pošte odprte od 9. do 15. ure. Ob sobotah pošte začasno ne bodo poslovale, kar pomeni, da poštarji ob sobotah ne bodo dostavljali pošiljk. Na poštnih okencih bodo začasno prenehali izvajati določene nenujne storitve, še naprej pa bodo opravljali sprejem in izročanje poštnih pošiljk, bančne storitve in plačilni promet. Dostavo v želenem časovnem okvirju so trenutno ukinili, torej izbira možnosti dostave do 10. ure, po 16. uri in dostava med 18. in 20. uro začasno ni več možna.
Uprava pošte prosi vse občane, da pri obisku pošte dosledno upoštevajo protokole za ohranjanje zdravja in s tem predpisani režim vstopa v pošte, in sicer v omejenem obsegu. V poštnih prostorih se lahko sočasno nahaja zgolj toliko strank, kolikor je delujočih poštnih okenc, stranke pa ob tem upoštevajo priporočeno medsebojno razdaljo. Če so vsa delujoča okenca zasedena, prosijo, da počakate pred vhodnimi vrati poslovalnice, da pridete na vrsto in pri tem prav tako upoštevate varnostno razdaljo.