Poskus uboja v Idriji

Objavljeno: ponedeljek, 14. 12. 2020 ob 8:24 | Spletno uredništvo

V petek, 11. decembra, so idrijski policisti obravnavali poskus uboja. Po doslej znanih podatkih je 26-letni storilec napadel mamo in njenega partnerja. Policisti so storilcu odvzeli prostost, preiskovalna sodnica pa ga je poslala v pripor v Solkan.

Drama naj bi se po podatkih policije začela dogajati v petek okoli 17. ure. Po poročanju nekaterih medijev je sin razgrajal in razbijal po stanovanju. Fizično je napadel 48-letno mamo in odšel za maminim partnerjem v klet. Tam ga je napadel s sekiro, a ga je k sreči udaril le z lesenim delom in mu s tem povzročil poškodbo na temenu glave. Oba poškodovana Idrijčana so reševalci oskrbeli na urgenci v Idriji in ju prepeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Po obvestilu o prepiru in napadu so si idrijski policisti ogledali kraj dogodka in zabeležili vse okoliščine. Napadenega 48-letnega moškega so našli v enem od zaselkov pri Idriji, 26-letnega napadalca pa na eni od mestnih ulic v Idriji. Vzeli so mu prostost in ga odpeljali na zaslišanje k preiskovalni sodnici v Novo Gorico. Ta ga je po zaslišanju poslala v solkanski zapor.

»Zaradi interesa kriminalistične preiskave drugih podrobnosti v tem trenutku javnosti ne moremo posredovati. Širši javnosti bomo lahko druge podrobnosti posredovali po zaključku preiskave,« so zapisali v sporočilu za javnost na novogoriški upravi policije.