STUDIO

Vrhunskih športnih uspehov ni brez trdega dela in odrekanja

Objavljeno: petek, 2. 7. 2021 ob 14:40 | Spletno uredništvo

Med najperspektivnejše slovenske karateiste nove generacije vsekakor sodi Idrijčan Gal Kržišnik, ki je na prvem turnirju lige mladih v Limassolu po več kot letu dni v kategoriji nad 76 kilogramov dosegel enega večjih slovenskih uspehov. Na svetovnem pokalu oziroma tako imenovani premier ligi za mlade na Cipru je nastopilo okrog 700 športnikov iz 37 držav, Kržišnik pa je postal zmagovalec svoje kategorije.

Gal Kržišnik je tudi član državne mladinske reprezentance | foto: Karate Klub Ljubljana

Gal Kržišnik je prve korake v svet športa naredil v Idriji. V Karate klubu Kolektor je osvojil osnovne prvine tega športa, po nadaljevanju šolanja v Ljubljani pa je domači klub zamenjal za ljubljanski Karate klub Ljubljana. Že kar nekaj let ima svoje mesto tudi v mladinski državni reprezentanci Slovenije.

Kot je v TV studiu Idrijskih novic v pogovoru z Erikom Logarjem povedal Gal Kržišnik, se do takih rezultatov pride z ogromno dela in odrekanja. Za selitev v nov klub se je odločil zaradi šole v Ljubljani, pa tudi zaradi okoliščin, saj v Idriji v svoji kategoriji ni imel več primernega sotekmovalca. Usklajevanje šolskih obveznosti na srednji zdravstveni šoli in treningi karateja v klubu mu ne povzročajo težav. Kot navdušen športnik je vesel dejstva, da so letos na olimpijske igre v Tokiu prvič poskusno uvrstili tudi karate. Sam podpira predlog, da bi postal karate reden olimpijski šport in potiho upa, da bi se v prihodnosti lahko kdaj kot odličen športnik v tej panogi tudi sam udeležil olimpijade, saj so to sanje vsakega športnika.

VIDEO POSNETEK

gal-krzisnik-2-7-2021-3.jpg

Tako kot športniki sorodnih panog so bili tudi karateisti v času ukrepov za omejevanje epidemije prisiljeni v prilagoditev treningov in opuščanje udeležbe na nekaterih tekmovanjih. V tem poletju, ko se razmere počasi normalizirajo, bodo poskušali zamujeno nadoknaditi in jeseni začeti z novim ciklusom treningov in priprav na pomembna tekmovanja. Sodeč po dosedanjih rezultatih čas velikih uspehov Gala Kržišnika šele prihaja.

AUDIO POSNETEK

Gal Kržišnikkarateist
00:00 / 15:57