Položnic za vrtec najverjetneje ne bo

Objavljeno: petek, 27. 3. 2020 ob 19:26 / posodobljeno: petek, 27. 3. 2020 ob 20:19

Župan Tomaž Vencelj je v današnjem 13-minutnem pogovoru v studiu Idrijskih novic potrdil, da staršem, ki imajo otroke v vrtcih, najverjetneje ne bo treba plačevati oskrbnine za čas, ko so vrtci po vsej državi zaprti. Kot oče nadebudne prvošolke pa je potrdil, da se morajo starši v teh dneh, ko pouk poteka na daljavo, resno zavzeti, da šolarji opravijo vse naložene naloge.

Avtor: spletno uredništvo

zupan1.jpg

V trinajstminutnem pogovoru, ki je že objavljen na platformi YouTube, je župan Tomaž Vencelj odgovoril na številna vprašanja urednika oddaje Damijana Bogataja. Predstavil je delovanje poveljstva Občinskega štaba Civilne zaščite in poudaril dobro sodelovanje z zdravstvenim domom. Občinski štab je v stalnem delovnem stiku z vodstvom osrednjega javnega zavoda, ki skrbi za zdravje Idrijčanov in Cerkljanov. Za lažje premagovanje težav, ki jih v naše življenje prinaša bolezen koronavirusa, je zelo pomembno tudi sodelovanje občine z delovnimi organizacijami. Vsak dan se s predstavniki največjih podjetij preko videokonferenc dogovarjajo o ukrepih za zajezitev širjenja bolezni in za kar se da nemoteno delovanje podjetij. Župan je posebej poudaril, da je za delovanje podjetij v prihodnje zelo pomembno, kako se bodo kolektivi znali organizirati v teh zaostrenih razmerah. »Nedelovanje podjetij v času epidemije na žalost pomeni nedelovanje tudi v času, ko bo bolezen minila,« je bil jasen župan Tomaž Vencelj.

zupan2.jpg

Pohvalil je še delo vseh uslužbenk v trgovinah, ki se resno in redno držijo vseh navodil, okrcal pa nekatere občane, ki se še po 14 dneh epidemije požvižgajo na navodila za varno nakupovanje v trgovinah.

Potrdil je odpoved marčevskega zasedanja občinskega sveta in napovedal popolno preureditev proračuna občine. »Rebalans, ki je bil pripravljen za razpravo in sprejem na občinskem svetu, je po izbruhu epidemije povsem nerealen,« je povedal župan in gledalce pozval, naj upoštevajo navodila zdravstvenih delavcev in vseh služb, ki v teh zaostrenih časih delujejo v dobro vseh.

Spodaj si lahko ogledate posnetek današnjega pogovora z županom Tomažem Vencljem v studiu Idrijskih novic.