Policijska akcija na Keltiki

Objavljeno: 14. 8. 2020 ob 15:14 | Spletno uredništvo

Na upravi policije v Novi Gorici so potrdili, da bodo med vikendom ponovno izvedli poostren nadzor cestnega prometa na severnem Primorskem. Posebej bodo pozorni na prehitre voznike na cesti od Idrije do Bovca.

Med vikendom se bodo policistom z območja PU Nova Gorica pri nadzoru cestnega prometa pridružili tudi policisti Specializirane enote za nadzor prometa Generalne policijske uprave. Zaradi pričakovanega povečanega prometa voznikov motornih koles je nadzor namenjen območju Zgornjega Posočja in Keltike (Tolmin – Most na Soči – Idrija). Nenazadnje je tudi zadnji vikend upravičil napovedi, saj so se v zgornje Posočje zgrnile trume motoriziranih obiskovalcev, med katerimi je bilo poleg velikega števila slovenskih tudi večje število tujih voznikov motornih koles iz Avstrije, Italije, Nemčije, ... Prav zaradi navedenega se bodo policistom PU Nova Gorica pri nadzoru pridružili tudi italijanski prometni policisti. Policisti bodo poostreno nadzirali promet tudi na drugih glavnih cestnih relacijah na območju novogoriške policijske uprave.

Prometni policisti bodo ugotavljali tudi druge kršitve cestnoprometnih predpisov, kot so neustreznost ter veljavnost dokumentov voznika (vozniških in prometnih dovoljenj). Prav tako bodo policisti pri nadzoru ugotavljali ali na primer vozniki spoštujejo pravila vožnje glede prehitevanja, strani in smeri vožnje, uporabe zaščitne čelade, vožnje pod vplivom alkohola, neuporabo varnostnih pasov, nepravilno uporabo mobilnih naprav med vožnjo, neupoštevanje prometne signalizacije ali vožnjo preko sredinske neprekinjene ločilne črte.