Pohvale za organizacijo cepljenja

Objavljeno: petek, 28. 5. 2021 ob 12:53 | Damijan Bogataj

Pokrito balinišče ob nogometnem stadionu v Idriji je tudi danes prizorišče množičnega cepljenja, ki ga organizira Zdravstveni dom Idrija ob pomoči podpornih služb. Danes bodo cepili 1.028 občanov.

cepljenje-28-5-2021-2.jpg

Zdravstveni dom Idrija je za današnje cepljenje od dobaviteljev naročil 262 prvih odmerkov cepiva Pfizer-BioNTech, 411 drugih odmerkov cepiva Pfizer-BioNTech, 380 drugih odmerkov cepiva AZ in 50 odmerkov cepiva Jenssen. Te naročene količine so v skladu z načrtom cepljenja, ki ga vsak teden oblikujejo na osnovi prijav občanov. Kot so potrdili na upravi Zdravstvenega doma Idrija, so za današnje cepljenje prejeli večino naročenih odmerkov. Dobili so vse naročene odmerke za drugo cepljenje AZ, vse naročene odmerke cepiva Jenssen ter 582 odmerkov Pfizer-BioNTech. Pri slednjih velja, da so od naročenih dobili le 91 odmerkov manj tega cepiva, ki pa bi bili sicer namenjeni za cepljenje populacije s prvim odmerkom.

V Idriji so tako do prejšnjega konca tedna pocepili 98 % vseh prijavljenih, kar predstavlja veliko večino do tedaj prijavljenih. Tisti, ki so se na cepljenje prijavili v zadnjem tednu, bodo na prvi odmerek Pfizer-BioNTech morali še malo počakati. Danes so tako zdravstveni delavci pripravljeni, da bodo s prvim odmerkom cepili 125 občanov, z drugim odmerkom pa 903 občane.

Cepljenje bodo tudi v bodoče organizirali na pokritem balinišču. Ko se bo število kandidatov za cepljenje približalo številki 500, pa bodo cepilno mesto organizirali v poslopju zdravstvenega doma v Idriji.

Za nemoten potek množičnega cepljenja danes uslužbencem Zdravstvenega doma Idrija pomagajo še gasilci PGD Idrija in prostovoljci Rdečega križa ter zdravstvena ekipa iz Psihiatrične bolnišnice Idrija.

Tisti, ki so se na cepljenje prijavili v zadnjem tednu, bodo na prvi odmerek Pfizer-BioNTech morali še malo počakati.

cepljenje-28-5-2021.jpg