Podjetja zmanjšujejo proizvodnjo

Objavljeno: torek, 17. 3. 2020 ob 16:41 / posodobljeno: torek, 17. 3. 2020 ob 17:42

Kot v novi izdaji poročajo Idrijske novice, Kolektor in Hidria ta konec tedna skoraj sočasno zmanjšujeta proizvodnjo. Številni delavci v teh podjetjih bodo ostali doma že ta petek, 20. marca.

Avtor: spletno uredništvo

hidria-2--3-2-020.jpg

Kolektor v sporočilu za javnost poudarja, da v podjetjih v Idriji sprejemajo nove ukrepe za zaščito delavcev pred širjenjem koronavirusa in uvajajo čakanje na delo doma. Aktivne bodo ohranili vse ključne procese v podjetju, da s tem zadostijo potrebam kupcev in posredno zaščitijo delovna mesta. »Za zaposlene, ki bodo ostali na delovnem mestu, bomo poleg že uvedenih ukrepov za zagotavljanje varnega in zdravega dela dodatno zagotovili še zaščitne obrazne maske,« so še zapisali na Kolektorju. Čakanje na delo doma bo v prvi fazi trajalo en teden, in sicer do vključno petka, 27. marca.
V Hidrii poudarjajo, da bodo ta petek začeli z zmanjševanjem obsega proizvodnje na vseh lokacijah v Sloveniji. V ostalih proizvodnih lokacijah v tujini bodo ukrepe izvajali na podlagi lokalnih nasvetov in ukrepov tamkajšnjih vlad in strokovnih služb. V sporočilu za javnost še poudarjajo, da Hidria na Kitajskem ponovno deluje v polnem obsegu.