Poclain Hydraulics širi proizvodnjo

Objavljeno: 15. 10. 2020 ob 14:29 | Avtorica besedila: Miša Hrovat

V žirovskem podjetju Poclain Hydraulics, ki je pomemben kompetenčni center za hidravlične ventile in hidravlične naprave v mednarodni skupini Poclain, širijo proizvodnjo in znova zaposlujejo. Da bi lahko izpolnili naraščajoča naročila iz tujine, v svoje vrste vabijo nove sodelavce za delo v avtomatizirani proizvodnji ter strokovnjake s področja strojništva, mehatronike in logistike.

Po besedah direktorja Aleš Bizjaka se na trgih že soočajo z oživljanjem gospodarskih aktivnosti: »Razmere so se na globalnih trgih vendarle nekoliko izboljšale. V Poclain Hydraulicsu smo tako po omejitvah, ki smo jih bili deležni zlasti spomladi zaradi izbruha pandemije s koronavirusom, kot izvozniki z novimi naročili dobili priložnost za ponovno rast, zato iščemo usposobljene kadre s področja strojništva, mehatronike in logistike, da bi svoje izvozne načrte lahko tudi realizirali. Pri tem nam je skrb za zdravje zaposlenih še vedno na prvem mestu, saj vse procese odgovorno podrejamo ustrezni zaščiti zaposlenih in aktualnim zdravstvenim smernicam.«

V žirovskem podjetju Poclain Hydraulics širijo proizvodnjo in znova zaposlujejo. Da bi lahko izpolnili naraščajoča naročila iz tujine, v svoje vrste vabijo nove sodelavce

navednice-modre_edited.png

Razmere so se na globalnih trgih vendarle nekoliko izboljšale. V Poclain Hydraulicsu smo tako po omejitvah, ki smo jih bili deležni zlasti spomladi zaradi izbruha pandemije s koronavirusom, kot izvozniki z novimi naročili dobili priložnost za ponovno rast.

ALEŠ BIZJAK

direktor žirovskega podjetja Poclain Hydraulics

Skozi programe mentorstva si njihovi štipendisti s praktičnim usposabljanjem v času študija pridobivajo dragocene izkušnje in potrebna specifična znanja, da bi se kot bodoči zaposleni hitreje vključili v razvoj, upravljanje in obvladovanje delovnih procesov. Pri tem v podjetju skrbijo tudi za spodbudno delovno klimo ter tudi za dodatno izobraževanje zaposlenih, saj nenehno spodbujajo njihov osebnostni in karierni razvoj.

Novi vodja kadrovske službe Andrej Gazvoda poudarja, da v podjetju trenutno najbolj iščejo profile s poklicno ali srednješolsko strokovno izobrazbo, saj odpirajo več novih delovnih mest za operaterje v proizvodnji ter za delo v skladišču in odpremi, kot sta skladiščnik in viličarist. Vrata odpirajo tudi vajencem iz programov oblikovalec kovin in strojni mehanik ter jim omogočajo opravljanje vajeniškega dela, ki je lahko tudi podlaga za kasnejšo zaposlitev: »Za nova delovna mesta kadre prvenstveno iščemo v bližnjih občinah, vse od Škofje Loke do Idrije, veseli pa bomo tudi kandidatov iz kranjske, medvoške in ljubljanske regije. Na ta način bomo poskrbeli za kakovostno zapolnitev novih in tudi tistih delovnih mest, ki se bodo v naslednjih letih sprostila zaradi pričakovanih upokojitev.« Gazvoda še dodaja, da v podjetje po opravljenem študiju in diplomi vabijo tudi bodoče inženirje s področja strojništva, mehatronike in logistike, nenazadnje pa tudi strokovnjake z delovnimi izkušnjami za delo v razvoju in trženju najnaprednejših sistemov hidravličnega prenosa moči na globalnem trgu.

V žirovskem podjetju, ker razvijajo, proizvajajo in tržijo hidravlične ventile za ves svet, skupaj s svojimi francoskimi lastniki kadrovski in štipendijski politiki posvečajo kar največ pozornosti. S kadrovskimi štipendijami si prizadevajo zapolniti svoje razvojne potrebe po usposobljenih kadrih s področja strojništva in mehatronike, pa tudi potrebe po strokovnjakih raziskovalcih s področja fluidne tehnike in hidravlike.