ŠPORT

Po enoletnem premoru spet na parketu

Objavljeno: četrtek, 14. 10. 2021 ob 7:58 | Avtor besedila: Klemen Pavrič

Po skoraj enoletnem premoru je ponovno zaživelo dogajanje v nižjeligaških košarkarskih tekmovanjih. Vse starostne selekcije Košarkarskega kluba Hidria so v začetku meseca oktobra že odigrale uvodne tekme, za katere upamo, da napovedujejo uspešno, predvsem pa dolgo sezono.

kosarka-14-10-2021-2.jpg

Člani, ki jih že tretje leto zapored vodi trener Gašper Kolman, nadaljujejo točno tam, kjer so lanskega oktobra ob prekinitvi tekmovanja končali. Moštvo, ki se je v letošnjo sezono podalo v pretežno isti postavi kot lani, po uvodnih dveh tekmah ostaja pri popolnem izkupičku. Za uvodno tekmo je bil Logatec kar pravšnji nasprotnik. V Modri dvorani so košarkarji pred domačimi gledalci, predvsem po zaslugi učinkovitejše igre v drugem polčasu, brez posebnih težav dosegli prvo prvenstveno zmago (77:45).

Med tretjo in zadnjo četrtino tekme je bil v organizaciji Mitje Zelenca izveden tudi zaključek dobrodelne akcije za olimpijski dres s podpisi vseh reprezentantov, ki so poleti navduševali celotno Slovenijo s premiernim nastopom na olimpijskih igrah. Žreb je za srečnega nagrajenca določil Srečka Gregorača.

Tudi na Vrhniki uspeh ni izostal, tokrat pa je končna razlika znašala sedem točk (73:66). Poleg treh že omenjenih ekip, se bodo Idrijčani v zahodni skupini 3. SKL pomerili še z Jančami, Tolminom, Jesenicami, Pivko, Ajdovščino, Cerknico, Krvavcem ter Plamo Pur, medtem ko je moštvo Stražišča že pred začetkom tekmovanja izstopilo iz lige.

dres luka rupnik-4-10-21.jpg
kosarka-14-10-2021.jpg

To soboto se bodo idrijski košarkarji v tretjem kolu v Modri dvorani pomerili s Krvavcem, 30. oktobra pa v Idrijo prihaja Plama Pur iz Ilirske Bistrice, ki je, podobno kot Hidria, Janče ter Tolmin, sezono začela z dvema zmagama.

Od mlajših selekcij bosta ekipi U15 ter U19 nastopali v drugi ligi, mlajši pionirji U13 pa bodo sezono nadaljevali v 1. SKL, v katero so se uvrstili po uspešno odigranih kvalifikacijah. Prvo srečanje so pionirji že odigrali, a so morali priznati premoč ekipi Ježice A, uspešnejša pa je bila selekcija U15, ki je v prvem krogu doma odpravila Globus. Mladi košarkarji so tudi že odigrali srečanja v MINI pokalu Spar, medtem ko članska ekipa na svojega nasprotnika v pokalnem tekmovanju še čaka.