ŠPORT

Po enoletnem premoru spet na parketu

Objavljeno: četrtek, 14. 10. 2021 ob 7:58 | Avtor besedila: Klemen Pavrič

Po skoraj enoletnem premoru je ponovno zaživelo dogajanje v nižjeligaških košarkarskih tekmovanjih. Vse starostne selekcije Košarkarskega kluba Hidria so v začetku meseca oktobra že odigrale uvodne tekme, za katere upamo, da napovedujejo uspešno, predvsem pa dolgo sezono.

Člani, ki jih že tretje leto zapored vodi trener Gašper Kolman, nadaljujejo točno tam, kjer so lanskega oktobra ob prekinitvi tekmovanja končali. Moštvo, ki se je v letošnjo sezono podalo v pretežno isti postavi kot lani, po uvodnih dveh tekmah ostaja pri popolnem izkupičku. Za uvodno tekmo je bil Logatec kar pravšnji nasprotnik. V Modri dvorani so košarkarji pred domačimi gledalci, predvsem po zaslugi učinkovitejše igre v drugem polčasu, brez posebnih težav dosegli prvo prvenstveno zmago (77:45).

Med tretjo in zadnjo četrtino tekme je bil v organizaciji Mitje Zelenca izveden tudi zaključek dobrodelne akcije za olimpijski dres s podpisi vseh reprezentantov, ki so poleti navduševali celotno Slovenijo s premiernim nastopom na olimpijskih igrah. Žreb je za srečnega nagrajenca določil Srečka Gregorača.

Tudi na Vrhniki uspeh ni izostal, tokrat pa je končna razlika znašala sedem točk (73:66). Poleg treh že omenjenih ekip, se bodo Idrijčani v zahodni skupini 3. SKL pomerili še z Jančami, Tolminom, Jesenicami, Pivko, Ajdovščino, Cerknico, Krvavcem ter Plamo Pur, medtem ko je moštvo Stražišča že pred začetkom tekmovanja izstopilo iz lige.

To soboto se bodo idrijski košarkarji v tretjem kolu v Modri dvorani pomerili s Krvavcem, 30. oktobra pa v Idrijo prihaja Plama Pur iz Ilirske Bistrice, ki je, podobno kot Hidria, Janče ter Tolmin, sezono začela z dvema zmagama.

Od mlajših selekcij bosta ekipi U15 ter U19 nastopali v drugi ligi, mlajši pionirji U13 pa bodo sezono nadaljevali v 1. SKL, v katero so se uvrstili po uspešno odigranih kvalifikacijah. Prvo srečanje so pionirji že odigrali, a so morali priznati premoč ekipi Ježice A, uspešnejša pa je bila selekcija U15, ki je v prvem krogu doma odpravila Globus. Mladi košarkarji so tudi že odigrali srečanja v MINI pokalu Spar, medtem ko članska ekipa na svojega nasprotnika v pokalnem tekmovanju še čaka.